NiceHash, ki so mu pred tremi tedni hekerji ukradli več kot 4700 bitcoinov, je dobil novega solastnika in direktorja.

Družba NiceHash, ki se ukvarja z rudarjenjem s kriptovalutami in je bila 6. decembra tarča hekerskega napada, ima novega direktorja in lastnika, poroča STA. Dosedanjega direktorja Marka Kobala je zamenjal Zdravko Poljašević, Kobal pa je ob tem s svojo družbo Bitorious tudi izstopil iz lastništva družbe, ki je dobila tudi novega solastnika - družbo Fleming digital.

NiceHash je v hekerskem napadu 6. decembra z računov svojih uporabnikov izgubil okrog 4700 bitcoinov. Dosedanji direktor Kobal je prek Bitoriusa obvladoval 45 odstotkov družbe, večinski lastnik pa je še vedno preko družbe H-Bit Štajerec Martin Škorjanc, sicer oče Matjaža Škorjanca, ki je bil pred leti obsojen zaradi izdelave zlonamernega računalniškega programa za vdor v informacijske sisteme.

Nov solastnik, H-Bit povečal svoj delež

Spletna platforma se je minuli teden po dveh tednih nedelovanja ponovno zagnala, ob tem pa so navedli, da so pridobili tuje vlagatelje, s pomočjo katerih bodo povrnili ukradena sredstva.

Danes je bil na Ajpesu objavljen sklep, da je v družbo 19. decembra lastniško vstopila Fleming digital iz Postojne, ki je v 100-odstotni lasti Aljoša Šokića, poroča STA. Fleming digital je z vložkom 175.000 evrov postal 35-odstotni lastnik NiceHasha, družba Štajercev H-Bit pa je svoj delež povečala na 65 odstotkov, tako, da je svoj vložek z 275.000 povečala na 325.000 evrov.

V hekerskem napadu je bilo odtujenih več kot 4700 bitcoinov, ki so bili v času kraje vredni okoli 56 milijonov evrov. Preiskava napada še vedno poteka, avtor in glavni razvijalec sistema Matjaž Škorjanc pa je povedal, da gre v ozadju predvsem interese škodovati platformi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice