Nova KBM po združitvi s KBS z visokimi cilji

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Nova KBM po združitvi s KBS z visokimi cilji

Nova KBM in KBS banka sta se z današnjim dnem tudi uradno združili v enotno banko. NKBM želi postati še večji igralec na slovenskem bančnem trgu.

Nova KBM po združitvi s KBS z visokimi cilji
  • Nova KBM po združitvi s KBS z visokimi cilji Nova KBM po združitvi s KBS z visokimi cilji

Danes je Okrožno sodišče v Mariboru izdalo sklep o vpisu pripojitve KBS banke k Novi KBM. Z današnjim dnem sta banki združeni, KBS banka je prenehala poslovati kot samostojna pravna oseba, vse njene obveznosti in pravice pa so prenesene na Novo KBM.

"Strankam bo združena banka s širšo mrežo poslovalnic in bankomatov, razvejano po vsej državi, postopoma še bližje in bolj dostopna. Poslovanje za stranke teče nemoteno in enako kot doslej, o spremembah in novostih pa bo Nova KBM stranke nekdanje KBS pravočasno pisno obvestila," so sporočili z Nove KBM.

Uprava ostaja enaka

Uprava Nove KBM ostaja enaka. Predsednik uprave je Robert Senica, v upravi banke so še Sabina Župec Kranjc ter Josef Gröblacher in Jon Locke, ki sta svoji funkciji nastopila 1. januarja letos. John Denhof, ki ga je novembra lani nadzorni svet imenoval za novega predsednika uprave banke, do prejema regulatornih dovoljenj za opravljanje funkcije ostaja prokurist banke.

Nova KBM na poti do vodilne banke v Sloveniji

V banki pripojitev označujejo kot ključen mejnik v postopku združevanja KBS banke in Nove KBM, ki sta imeli tudi skupnega lastnika. Potem ko sta se septembra že združili Nova KBM in Poštna Banka Slovenije, se s tokratno združitvijo nadaljujejo aktivnosti za preoblikovanje Nove KBM v vodilno banko v Sloveniji.

Združena banka Nova KBM ima sedaj 70 bančnih poslovalnic in 17 poslovnih enot za gospodarske družbe, od septembrske združitve s PBS pa posluje tudi na več kot 500 poštah in pogodbenih poštah. Nova KBM je tako banka z največjo poslovno mrežo in s 13,3–odstotnim tržnim deležem druga največja banka (po podatkih 30. septembra 2016) v Sloveniji.

Da je Nova KBM na poti k cilju, da postane vodilna banka v Sloveniji, je potrdil tudi Andrej Fatur, predsednik nadzornega sveta Nove KBM: "Združitev Nove KBM in KBS banke pomeni pomemben korak do uresničitve strateškega cilja Apolla in EBRD - preoblikovati Novo KBM v vodilno nacionalno banko v Sloveniji. Združitveni postopki potekajo konstruktivno in strokovno, kar je zasluga zaposlenih obeh bank. V nadzornem svetu verjamemo, da bo združena banka imela še večje in širše možnosti za rast in razvoj ter nadaljnji prispevek k razvoju gospodarskega in družbenega okolja, v katerem deluje."

"V središču delovanja združene banke Nove KBM ostajajo naše stranke. Še naprej se bomo osredotočali na zagotavljanje in nadaljnji razvoj ponudbe kakovostnih in sodobnih finančnih storitev za izpolnjevanje osebnih in poslovnih ciljev. K temu bodo pozitivno prispevale številne prednosti združitve, v okviru katere povezujemo tradicijo, talente, znanje, izkušnje in najboljše prakse treh bank: Nove KBM ter nekdanjih KBS banke in PBS."

Robert Senica, predsednik uprave Nove KBM

V prihodnjih mesecih se bodo postopki v okviru združevanja Nove KBM in KBS banke nadaljevali. V načrtu je poenotenje informacijskih sistemov, postopoma pa se bodo prenesli računi strank nekdanje KBS banke v sistem Nove KBM. O datumu prenosa, novi številki bančnega računa in vseh dodatnih informacijah bo Nova KBM stranke pravočasno obvestila.

Koristne informacije za stranke so objavljene tudi na spletni strani https://www.nkbm.si/rastemo-skupaj.

 

Jaka Maučec
torek, 3 Januar, 2017 - 12:07 Osveženo: 3. Januar 2017 - 15:11

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.