Nova KBM in KBS banka sta se z današnjim dnem tudi uradno združili v enotno banko. NKBM želi postati še večji igralec na slovenskem bančnem trgu.

Danes je Okrožno sodišče v Mariboru izdalo sklep o vpisu pripojitve KBS banke k Novi KBM. Z današnjim dnem sta banki združeni, KBS banka je prenehala poslovati kot samostojna pravna oseba, vse njene obveznosti in pravice pa so prenesene na Novo KBM.

Uprava ostaja enaka

Uprava Nove KBM ostaja enaka. Predsednik uprave je Robert Senica, v upravi banke so še Sabina Župec Kranjc ter Josef Gröblacher in Jon Locke, ki sta svoji funkciji nastopila 1. januarja letos. John Denhof, ki ga je novembra lani nadzorni svet imenoval za novega predsednika uprave banke, do prejema regulatornih dovoljenj za opravljanje funkcije ostaja prokurist banke.

Nova KBM na poti do vodilne banke v Sloveniji

V banki pripojitev označujejo kot ključen mejnik v postopku združevanja KBS banke in Nove KBM, ki sta imeli tudi skupnega lastnika. Potem ko sta se septembra že združili Nova KBM in Poštna Banka Slovenije, se s tokratno združitvijo nadaljujejo aktivnosti za preoblikovanje Nove KBM v vodilno banko v Sloveniji.

Da je Nova KBM na poti k cilju, da postane vodilna banka v Sloveniji, je potrdil tudi Andrej Fatur, predsednik nadzornega sveta Nove KBM: "Združitev Nove KBM in KBS banke pomeni pomemben korak do uresničitve strateškega cilja Apolla in EBRD - preoblikovati Novo KBM v vodilno nacionalno banko v Sloveniji. Združitveni postopki potekajo konstruktivno in strokovno, kar je zasluga zaposlenih obeh bank. V nadzornem svetu verjamemo, da bo združena banka imela še večje in širše možnosti za rast in razvoj ter nadaljnji prispevek k razvoju gospodarskega in družbenega okolja, v katerem deluje."

V prihodnjih mesecih se bodo postopki v okviru združevanja Nove KBM in KBS banke nadaljevali. V načrtu je poenotenje informacijskih sistemov, postopoma pa se bodo prenesli računi strank nekdanje KBS banke v sistem Nove KBM. O datumu prenosa, novi številki bančnega računa in vseh dodatnih informacijah bo Nova KBM stranke pravočasno obvestila.

Koristne informacije za stranke so objavljene tudi na spletni strani https://www.nkbm.si/rastemo-skupaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice