Nova KBM se »za nevšečnosti« opravičuje. Bralci Mariborinfo, ki so opozarjali na napako, so potrdili, da je odpravljena.

Kot smo opozorili dopoldne, je v Novi KBM znova prišlo do težav pri obdelavi SEPA direktnih obremenitev, ki so se izvajale na današnji dan. Na slednje je uredništvo Mariborinfo opozorilo več bralcev, ki so nam zaupali, da je banka neupravičeno bremenila osebne račune z direktnimi obremenitvami, ki niso več v veljavi.

Ena izmed bralk je za Mariborinfo zatrdila, da ji je Nova KBM osebni račun neupravičeno direktno bremenila za 47 evrov, medtem ko je Mariborčan, s katerim smo govorili, opozoril, da mu je Nova KBM osebni račun neupravičeno direktno bremenila za kar dva odtegljaja.

Nova KBM: Neupravičene bremenitve bomo stornirali

Vprašanja Mariborinfo, ki smo jih naslovili na odnose z javnostmi v Novi KBM, medtem ostajajo neodgovorjena. S strani Nove KBM smo prejeli zgolj pojasnilo, da je prišlo do težav pri obdelavi SEPA direktnih obremenitev, ki so se izvajale na današnji dan.

»Zaradi tega so bile stranke neupravičeno obremenjene za nekatere direktne obremenitve, ki niso več v veljavi. Težave so v odpravljanju in bodo rešene v čimkrajšem možnem času. Banka bo neupravičene bremenitve stornirala, stranke pa zaradi tega ne bodo imele nobenih nobenih stroškov,« piše v pojasnilu, pod katerega se je podpisala Karidia Toure Zagrajšek, kontakt za medije na Novi KBM.

»Za nevšečnosti se strankam iskreno opravičujemo,« so še zapisali in obenem oškodovance napotili na telefonsko številko 080 17 70 ali e-naslov [email protected].

*Okoli 18. ure so iz Nove KBM sporočili, da je napaka odpravljena. »Današnje težave pri obdelavi direktnih SEPA obremenitev, ki so nastale na računih nekaterih strank, so odpravljene. Stranke lahko s svojimi sredstvi razpolagajo kot običajno in zaradi teh težav ne bodo imele nobenih dodatnih stroškov,« so zapisali. Da je napaka odpravljena, so sta potrdila tudi bralec in bralka Mariborinfo, ki sta na napako opozarila.

Nova KBM molči, kaj bo povedala Banka Slovenije?

Vprašanja Mariborinfo, med drugim tudi, koliko oškodovancev je v Sloveniji prizadela omenjena napaka, in predvsem, zakaj je do napake s trajniki prišlo na isti datumski termin kot lani, trenutno ostajajo neodgovorjena. Uporabniki bančnih storitev Nove KBM sumijo, da gre za sistemsko napako, slednjega pa v drugi največji slovenski banki še niso zanikali. Odgovore smo zato zahtevali znova.

Medtem smo se v uredništvu za mnenje o ponavljajočih se težavah pri obdelavi SEPA direktnih obremenitev v Novi KBM obrnili tudi na Banko Slovenije. Njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

*Dopisano kasneje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice