V trgovinah, ki so ostale odprte, lahko od tehničnega blaga kupite tisto, za kar ne potrebujete garancije.

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 so sodelovali državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman, vršilec dolžnosti predstojnika urgentnega centra Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica Erik Sedevčič ter vladni govorec Jelko Kacin.

Katere trgovine so odprte, katere zaprte

Cudermanova je na tiskovni konferenci pojasnila, da lahko skladno z ukrepi vlade delujejo prodajalne, ki v pretežni meri, to je več kot polovica asortimana oziroma obsega prodaje, prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje. 

V teh prodajalnah se ne sme prodajati oblačil, obutve in tehničnega blaga. Kot izjemo je Cudermanova navedla svetilke, igrače, zvezke, papir, wc krtače barvice in podobno. Skratka izdelke, za katere ne potrebujete garancijskega lista. Tako ni mogoče kupiti recimo televizorja, računalnika … 

Delujejo lahko tudi lekarne, prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, tudi optike, tržnice - le živila, blago za osebno nego in čiščenje, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, zavarovalnice, pošte, dostava, servis motornih vozil in koles

Delujejo lahko dimnikarske storitve, gradbena dela na nenaseljenih gradbiščih, kjer ni stika s potrošniki, trafike in kioski, osebni prevzem blaga in hrane na prevzemnih mestih med 6 in 21 uro. 

Konzumiranje hrane in pijače na javnih površinah je prepovedano.

Še vedno velja prostorska omejitev 30 kvadratnih metrov na stranko oziroma 10 kvadratnih metrov na odprti tržnici. Na odprtih tržnicah velja omejitev ena stranka na 10 kvadratnih metrov.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Narodna identiteta (nepreverjen)

zanesljivi in preverjeni so samo izdelki narejeni v Sloveniji

Default (nepreverjen)

Fukici

MoBčan (nepreverjen)

Televizor lahko kupim v BigBangu preko spleta, če bi pa hotel točno Hoferjevega, ga pa nikakor ne morem. Katera konkurenca je zdaj omejena?

Ragnar The King (nepreverjen)

Kaki idiotizem, ne morem več verjet kak nas majo za norca.

NISEM OVCA (nepreverjen)

BANANISTAN!!!

Starejše novice