Foto: UKC Maribor
Pogoj PC bo od 1. oktobra veljal za javni sektor, a ne za vse. Kaj se torej obeta zaposlenim?

Na današnji novinarski konferenci je minister za javno upravo Boštjan Koritnik predstavil odlok, s katerim bo od 1. oktobra v veljavi pogoj PC v državni upravi, torej bodo morali biti zaposleni cepljeni ali prebolevniki. 

Pogoj PC bo veljal za ožjo državno upravo (ministrstva, organi v sestavi, inšpekcije, policija, vojska in upravne enote) in ne za celoten javni sektor. Poudaril je, da je osnovni namen ukrepa preprečiti širjenje okužb na delovnem mestu ter posledično zagotoviti nemoteno funkcioniranje državne uprave, je zapisano na vladni spletni strani. 

Vlada želi po besedah ministra za javno upravo s tem preprečiti, da bi se virus širil v prostorih delodajalca med zaposlenimi, ki niso cepljeni. Izjema bodo zaposleni, ki se iz zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti, za katere bo omogočeno samotestiranje.

Zadoščal bo že en odmerek cepiva

Ukrep začne veljati s 1. oktobrom, s čimer imajo organi državne uprave na voljo dovolj časa, da se prilagodijo in organizirajo svoje delo, tisti zaposleni, ki se za cepljenje še niso odločili, pa dovolj časa, da to lahko storijo, izpostavljajo na vladi. 

Za izpolnjevanje pogoja bo s 1. oktobrom zadoščal že en odmerek cepiva, pod pogojem, da bodo državljanke in državljani drugi odmerek prejeli do 1. novembra 2021.

Upoštevanje pogoja PCT in cepljenje sta ključnega pomena za izhod iz sedanje situacije, je dejal Koritnik in pozval k odgovornemu ravnanju.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
?? (nepreverjen)

To epidemijo zafurali zaradi nesposobnosti sedaj pa panika. Bjaaak.

Zikollino (nepreverjen)

Celotna Evropa naroča novo proteinsko cepivo izdelano v Franciji. Največ so ga naročili Nemci ... naročili so ga tudi Hrvatje ... je dosti ceneje in telesu dosti bolj prijzno ... in mi? Mi bomo, kakor vedno, zadnji ... zato nas sedaj na silo cepijo, da porabijo zaloge, saj, ko bo folk to zvedel, se nobeden več ne bo želel cepiti z obstoječimi cepivi ... evo vam skrb naše vlade ...

Starejše novice