Foto: Bobo
Svetniki Mestne občine Maribor so na seji mestnega sveta med drugim obravnavali tudi dokapitalizacijo družbe Mestne nepremičnine.

Na seji so svetniki soglašali z milijonsko dokapitalizacijo Mestnih nepremičnin, tako so pa zagotovili denar za nakup zemljišč v Melju in na Taboru, poroča STA

S to dokapitalizacijo bodo krili stroške nakupa nekdanje meljske tovarne MTT, začeli pa bodo projekt revitalizacije tovarne s kulturnimi vsebinami. 

Po poročanju STA so Mestne nepremičnine pristopile še k odkupu zemljišča v Brestrnici, kjer sta nekdaj bila mini golf in hotel. Možno je, da bi bila ta lokacija primerna za akvarij-terarij. 

Določena parkirišča bodo morda postala plačljiva

Družba Mestne nepremičnine bi naj, po poročanju STA, v prihodnje upravljal z raznimi občinskimi parkirnimi hišami in parkirišči.

Tako bodo skrbeli za parkirišča na Razlagovi ulici, Ulici heroja Bračiča, garažni hiši Ulici Pohorskega odreda, parkirišča pri dvorani Tabor, Kovinarju, na Jezdarski ulici, Mladinski ulici, pod Koroškim mostom in pri Strojni na Linhartovi ulici. 

Ulica Đorđe Balaševića?

Med pobudami in vprašanji je pa mestni svetnik Igor Jurišič iz Stranke mladih - Zeleni Evrope predlagal, da se eno od ulic poimenuje po glasbeniku Dorđe Balaševiću, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dejan svinskoglavi (nepreverjen)

če dobi balaševič svojo ulico jo hočem tudi jaz
ki sem pameten in fin

NoriČak (nepreverjen)

Kaj pa ulice imenovane po herojih ,ki so reševali Slovence pred korono?

janban

Bedak Jurišič,če bomo poimenovali kakšno ulico bo to ulica Slavka Avsenika,ne pa nekoga,ki nas je ob odcepitvi v svojih pesmih poniževal.

Zikollino (nepreverjen)

to bi lahko bila ulica Turških konjušarov

In reply to by janban

Starejše novice