V Mariboru bo danes potekal programski kongres stranke Nova Slovenija, na katerem bo okoli 500 delegatov sprejemalo prenovljeni temeljni program stranke z naslovom Za vse ljudi.

Na kongresu se bo Nova Slovenija dokončno opredelila za sredinsko stranko, na kar nakazuje tudi geslo današnjega kongresa, ki se glasi Sredina.

Temeljni program v Novi Sloveniji prenavljajo, ker se je svet v zadnjem desetletju toliko spremenil, da je potreba po novih tematikah in iskanju rešitev za nove izzive, poroča STA

Med temi izzivi v stranki navajajo migracije, podnebne spremembe, digitalizacijo in nove tehnologije, varovanje okolja in demografske izzive.

Bistvene spremembe

Bistvene spremembe prenovljenega programa se bodo dotikale človekovega dostojanstva kot najvišjo vrednoto, iz katere so se razvile človekove pravice. V stranki želijo graditi državo, kjer bo vsakdo imel priložnost za delo in ustvarjanje.

Na današnjem kongresu pričakujejo približno 500 delegatov in okoli 200 gostov ter simpatizerjev iz cele Slovenije, omogočili pa bodo tudi prenos v živo na družabnem omrežju Facebook in na njihovem Youtube kanalu.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zedinjena slovenija (nepreverjen)

Že od leta 1990 so na sceni in to brez rezultata !!

Kritik (nepreverjen)

Tonin je ob svojem prvem nastopu predsednika državnega zbora NAJPREJ povišal plačo poslancem . Takoj so ga zamenjali in srečo je imel da ni šel na hladno . Sedaj pa v MB??????

gnila japka (nepreverjen)

..kako zanimivo...seveda ob vprašanju,kaj so delali do sedaj?....skoro 30 let...zdaj pa spet na hoooruuk.....

gnila japka (nepreverjen)

..kako zanimivo...seveda ob vprašanju,kaj so delali do sedaj?....skoro 30 let...zdaj pa spet na hoooruuk.....

Starejše novice