FOTO: Natalija Jelušič Babić
V Habakuku je potekala slavnostna prireditev ob praznovanju 45. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor.

Dogodka so se udeležili številni visoki gostje, med katerimi so bili tudi novi mariborski župan Saša Arsenovič, župani okoliških občin, predstavniki vladnih institucij in predstavniki krovne organizacije Obrtne zbornice Slovenije.

»Današnji večer prikazuje zgodovino obrti in podjetništva v mestu, ki ste jo ustvarili naši jubilanti in drugi člani. Pogled v prihodnost je z mojimi očmi izjemno pozitiven, saj je v vas, ki boste tudi v prihodnje gradili dodano vrednost mesta in regije, zbranega veliko poslovnega potenciala. Zbornica je tista, ki je doslej pomagala ustvarjati bolj prijazne pogoje za vaše delovanje, v prihodnje pa si bomo ob tem, kar že počnemo, dodatno prizadevali za večji poudarek posredovanju znanj in veščin, ki jih člani potrebujete za pravilno dolgoročno rast in stabilnost podjetij,« je v uvodnem nagovoru med drugim poudaril predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor Aleš Pulko.

Devet članov in dve članici mariborske obrtno-podjetniške zbornice je ob tej priložnosti prejelo posebna priznanja, Bronaste ključe Obrtne zbornice Slovenije, za aktivno vlogo pri vzpostavitvi sodobne, tržno naravnane zbornice ob prehodu na prostovoljno članstvo ter prepoznavanje pravilnih korakov in primernih funkcionarjev ter za delo na področju spodbujanja stroke.

Območna obrtno-podjetniška zbornica pa je za svoje uspešno delo in za aktivno vlogo pri soustvarjanju obrtnikom prijaznega okolja za delovanje prejela Zlati pečat Obrtne zbornice Slovenije. Priznanja je podelil predsednik krovne organizacije Branko Meh.

Na prireditvi se je zbralo več kot 300 gostov, obrtnic in obrtnikov naše zbornice s svojimi partnerji, ki z delom in trudom predstavljajo jedro podjetništva v Mariboru in okolici. 

Tradicionalno se je Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor poklonila svojim članom z nagradami za dolgoletno obrtniško in podjetniško udejstvovanje, in sicer tistim, ki v obrti in podjetništvu ustvarjajo že 10, 20, 30, 35, 40, 45 in 50 let. Program, ki ga je vodila Mojca Lubanjšek Pehant, so s umetniškimi vložki popestrili dijaki umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet Maribor, harmonikarja Rene Črešnar in Tadej Kopinč ter violinistka Laura Calligariss, dijaki Srednje šole za oblikovanje, plesalka Tjaša Predan s plesnim partnerjem in saksofonist Dominic Huls.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice