Objavljen je bil nov razpis za direktorja Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Kot smo poročali, je dolgoletno direktorico Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Heleno Cvikl nadomestila Tanja Angleitner Sagadin.

Pred dnevi pa je bil objavljen nov razpis za direktorja, na katerega se lahko vsi zainteresirani prijavo do 14. junija.

Prijavijo se lahko kandidati, ki imajo veljaven naziv predavatelja višje šole in najmanj pet let delovnih izkušenj v vzgoji in izobraževanju. Zaželene so pedagoške, organizacijske in vodstvene sposobnosti, poznavanje turistične dejavnosti in mednarodne reference.

Zaradi spornih mandatov nov razpis

Naj spomnimo: Razpis je bilo treba objaviti po tem, ko je inšpekcijski nadzor ugotovil kršitev v prvotnem postopku imenovanja direktorja, saj naj bi bila sporna mandata predstavnikov študentov v svetu zavoda. Svet zavoda na začetku marca presenetljivo ni podprl novega mandata Cviklovi, ki je šolo vodila 19 let, temveč je največ glasov dobila njena edina protikandidatka Tanja Angleitner Sagadin, predavateljica angleščine.

Ker je medtem Cviklovi že potekel veljavni direktorski mandat, je svet zavoda imenoval vršilko dolžnosti direktorice. To funkcijo je 6. maja začela Angleitner Sagadinova, Cviklova pa se je posvetila kandidaturi za poslanko Evropskega parlamenta, kjer je nastopila na listi SMC. S kandidaturo ni bila uspešna, njeni nadaljnji načrti pa niso znani. Po drugi strani pa Angleitner Sagadinova ne skriva, da se bo znova prijavila na razpis, poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice