Tovrstni plakati so se že pojavili tudi drugod po Sloveniji, med drugim tudi v Ljubljani (foto: Bobo).
Kot je moč razbrati z družbenih omrežij, so se na Trgu svobode in na vratih mariborske pisarne stranke SMC včeraj pojavili plakati, na katerih so upodobljeni obrazi poslanci SMC in svastike

Na Trgu svobode in na vratih mariborske pisarne stranke SMC so se včeraj pojavili plakati, ki izpostavljajo stranki SMC in SDS v povezavi s kljukastim križem.

Na plakatih, ki so se pred dnevi sicer v podobni obliki pojavili tudi v Izoli in v Ljubljani, je izpostavljen politični program stranke SMC in obrazi poslancev te stranke, opremljeni pa so tudi s kljukastim križem. Prelepljeni pa so z nalepkami z napisom SDSMC, skovanko iz kratic obeh strank.

Rajić: 'Strah ali svoboda?' To vprašanje lahko kar vrnem avtorjem

Mariborskega poslanca SMC Branislav Rajić je za Mariborinfo dejal, da gre za »skrajni pristop v politiki«, pri čemer se sprašuje, »kdo financira to kampanjo«.  

Za Radio Maribor pa je izpostavil, da gre zagotovo za pritisk zaradi konstruktivne nezaupnice.

»Takšne prijeme je pravzaprav uporabljal prav tisti, katerega obraz se vsiljuje ob pogledu na kljukaste križe. Zato vprašanje, ki je bilo na plakatih zastavljeno, torej: 'Strah ali svoboda?', lahko kar vrnem avtorjem. Avtorji so poskrbeli, da ostanejo anonimni. To je še en podatek o tem, kako močno je njihovo sporočilo,« je dejal Rajić za Radio Maribor. O morebitni prijavi še razmišlja.

Plakate so v Mariboru že odstranili, ostali pa so grafiti ...

Arsenovič: »Ne glede na politična prepričanja je pomembno, da smo enotni«

Za komentar smo povprašali tudi na mariborskega župana Sašo Arsenoviča, ki je za županski stolček kandidiral s podporo stranke SMC.
 
Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, je Arsenovič odločno proti dotičnemu ravnanju in hkrati sporoča, da posamezniki, ki komunicirajo na tak način, sporočajo enako o sebi.

»Ne glede na politična prepričanja je pomembno, da smo enotni. Le tako bomo lahko napredovali in dosegli začrtane cilje,« je dejal za Mariborinfo.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Strahopetci,sram vas bodi,da se skrivate,pokažite se,da vidimo kdo ste in se lahko malo pogovorimo.

Grof (nepreverjen)

Ne pozabite ,da so volivci svoje kandidate izbirali glede na predvolilni program in zaupanje ,ki pa se je porušilo z vstopom v stranko ,ki zagovarja fašistično ideologijo ! Prav je tako ,da se izrazijo tudi na način kot ga izvaja stranka SDS .

In reply to by janban

Ć (nepreverjen)

Hitler je bil levičar. Janša pa je očitno tudi, ker bolj skbi za socijalo, kot salonski levičarji.

Bogdan (nepreverjen)

Rdeči so bili vedno strahopetci vse so delali zahrbtno kot tudi sedaj partiski kader rdeče trojke

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Res je. Največ bivših komunistov je v SDS (Janša, Gorenjak, Zver, Brezigarjeva, Šircelj....)

In reply to by Bogdan (nepreverjen)

Starejše novice