Slika je simbolična.
Od ponedeljka naprej si bomo lahko na terasi ali vrtu gostiln ponovno privoščili pijačo. Pri tem bo treba upoštevati stroge ukrepe, dovoljena bo le sedeča postrežba. Bomo lahko sedeli za mizo z osebo iz drugega gospodinjstva?

S ponedeljkom bo v goriški, gorenjski, obalno-kraški, pomurski, posavski, podravski, koroški in zasavski regiji spet dovoljena strežba na terasah in vrtovih, in sicer od 7. do 19. ure.

Zaradi ukinitve policijske ure je prišlo je tudi do spremembe pri dostavi hrane, ki bo po novem brez časovne omejitve. 

Nov odlok stopi v veljavo v ponedeljek 19. aprila in velja do 25. aprila. 

Pri izvajanju gostinske dejavnosti je zahtevano strogo upoštevanje in spoštovanje vseh higienskih navodil, ki jih določa Nacionalni inštitut za javno zdravje in so nujno potrebna za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19, je povedal državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

Dovoljena le sedeča postrežba, morajo biti gosti za mizo iz istega gospodinjstva? 

Opravljanje gostinske dejavnosti strežbe jedi in pijač na terasah in vrtovih gostinskih obratov je dovoljeno le za mizami in ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra. 

Zaposleni in gostje bodo morali ves čas nositi maske, razen ko bodo sedeli pri mizi. Za eno mizo lahko sedijo največ štiri osebe, a kot pojasnjuje Zajc, pri tem ni pogoj, da osebe za isto mizo prihajajo iz istega gospodinjstva. 

Kaj bo po enem tednu?

Vlada bo naslednji teden ponovno pretresala ukrepe, zato še ni znano, ali bodo terase lokalov ostale odprte tudi po 25. aprilu.

»Kaj bo po enem tednu je odvisno od vseh nas in od tega, kako smo se pripravljeni držati navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« je povedal Zajc. 

»Tako gostinci kot tudi državljani bomo nekoliko lažje zadihali,« meni Zajc, ki polaga na srce izvajalcem storitev in gostom, da strogo upoštevajo navodila in pogoje, ki jih narekuje Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Dodaja, da so sprejeti ukrepi tu z namenom, da se kot država čimprej obarvamo zeleno in s tem vrnemo v življenje, ki smo ga bili vajeni pred epidemijo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bogdan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

KAR ZAPRTO NAJ BO SMO V SLUŽBI DO POLDAN UPOKOJENCI PA PRIŠPARAJO KAKŠEN EVRO.

Rival (nepreverjen)

Gostincem res ni lahko. So eni od redkih, ki so bili najbolj uničeni od ukrepov. Pametni gostinci bodo zagotovo menjali posel, ker to še nekaj časa nebo delovalo. Tudi vreme je 'aprilsko' tako, da je še to problem več.

Haja (nepreverjen)

Navali narod na gostilne!!🤣🤣🤣 Mogoče bo drugi teden spet zaprto! 🤣🤣

Starejše novice