Maribor bo v letu 2020 bogatejši za cestno povezavo med Qlandio in Pekrsko gorco.

Že nekaj časa se šušlja, da se Mariboru obeta nova cestna povezava, ki bo povezovala radvanjski nakupovalni center Qlandia in bližnji grič Pekrsko gorco.

Iz Mestne občine Maribor so odgovorili, da se bo gradnja ceste začela po pridobitvi gradbenega dovoljenja.

»Po pridobitvi gradbenega dovoljenja in uvedbi v delo se bodo pričela izvajati dela – projekt vodi Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Mestna občina Maribor je sofinancer izgradnje in ne vodi postopkov pridobivanja upravnih dovoljenj,« pravijo.

Investitor ceste je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, izvajalec pa še ni pravnomočno izbran, na vprašanja Mariborinfo še odgovarjajo iz Mestne občine Maribor.

Gre za večmilijonski projekt

Projekt se bo izvajal fazno. Na osnovi sofinancerskega sporazuma, ki je bil podpisan 31. januarja 2017 je v prvi fazi delež zneska Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo 7.903.828 evrov, delež Mestne občine Maribor pa 3.449.741 evrov.

Dela se bodo pričela letos

Mestna občina Maribor o predvidenem začetku del pravi, da je načrtovan »pričetek del v jeseni 2019 in zaključek do konca leta 2020«.

»Obvoz ne bo posebej potreben, saj bo večina gradnje potekala po terenu, kjer so danes zelene površine. Na določenih odsekih, kjer bo prišlo do križanja z občinskimi cestami - Pekrska, Graške gore, Ilichova, pa bodo v primeru potrebe urejeni lokalni obvozi,« še pojasnjuje mariborska občina.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice