V soboto, 23. januarja, preide v veljavo novo rahljanje ukrepov, a se navezuje le na določene dejavnosti in določene statistične regije.

Vlada Republike Slovenije je včeraj sprejela določene dodatne izjeme, ki jih bomo deležni v Pomurski, Podravski, Savinjski, Koroški, Zasavski, Osrednjeslovenski, Primorsko-notranjski, Gorenjski in Obalno-kraški regiji.

Med izjemami tudi odprtje premičnih stojnic

Na vladi so predstavili tri nove izjeme, ki bodo smele vrata odpreti to soboto, in sicer servisne delavnica, kamor spadajo vulkanizerji, avtoličarji, avtomehaniki in delavnice za popravilo koles, specializirane prodajalne z otroškim programom in premične stojnice za kmetijske pridelke in proizvode kmetovalcev. 

Prodaja kmetijskih pridelkov izven tržnic

Nova izjema omogoča kmetom prodajo svojih izdelkov na premičnih stojnicah, ki niso postavljene na tržnice. Do zdaj so bili kmeti onemogočeni glede prodaje lastnih pridelkov in izdelkov na stojnicah, ki so na stalnih mestih že dlje časa in za katere kmetje plačujejo najemnine, pojasnjujejo na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije

Take stojnice, ki so zdaj med izjemami, najdemo večinoma na parkiriščih, bencinskih servisih in v velikih trgovskih centrih. Navedene lokacije niso določene kot tržnice, zato je bila prodaja na teh stojnicah do danes sankcionirana. 

Odlok, ki se navezuje na omenjena rahljanja, pa začne veljati v soboto, 23. januarja. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice