Slika je simbolična.
Socialni demokrati so na vlado naslovili odprto pismo, v katerem jo pozivajo, naj nemudoma odpravi policijsko uro. Po njihovem mnenju ta ukrep ne izpolnjuje vseh pogojev testa sorazmernosti.

Kot sta uvodoma v odprtem pismu zapisala poslanka in poslanec Socialnih demokratov ter člana odbora za pravosodje Meira Hot in Predrag Bakovič, mora vsak ukrep, ki posega v ustavno zagotovljene pravice in svoboščine, izpolnjevati strogi test sorazmernosti, kar pomeni, da mora biti ukrep nujen, primeren in sorazmeren. 

»Eden izmed teh pogojev je primernost ukrepa. Ukrep je primeren, če je z njim mogoče doseči zasledovani cilj, v tem primeru zmanjšanje okužbe in s tem zajezitev epidemije,« sta poudarila.

Ob tem sta poslanka in poslanec SD izpostavila, da so številni strokovnjaki in epidemiologi, navsezadnje tudi člani vladne strokovne skupine za covid-19 večkrat javno izpostavili, da dvomijo v učinkovitost ukrepa policijske ure. 

Vlada ni navedla konkretnih podatkov in analiz

Poslanca v odprtem pismu pravita, da vlada ni navedla konkretnih podatkov in analiz, kako nočna druženja vplivajo na širitev okužb, podala je zgolj splošne in pavšalne navedbe. 
 
V odprtem pismu poudarjajo, da Socialni demokrati dvomijo v izpolnjevanje pogoja nujnosti ukrepa, saj so prepričani, da bi bilo cilj mogoče doseči tudi s katerim drugim, milejšim ukrepom. 

Socialni demokrati so tako prepričani, da je ukrep policijske ure potencialno ustavno sporen in da tudi ne prispeva k zmanjševanju okužb, zato pozivajo vlado, da ukrep policijske ure nemudoma odpravi.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mem1 (nepreverjen)

Najprej to ni policijska ura, ampak omejitev gibanja!!
Policijska ura bi bila urejena z drugim zakonom (Zakon o policiji)!! Ne bluzite kar naprej!!
Samo v nedeljo bi se sprehodili po "boljšjaku", pa ne bi bil več komentar!!! Tam se je drejlalo ziher 3000 ljudi!!!
Stojnice so bile kar ob cesti, vse je viselo na ograjah!!
Dalj časa, ko se bomo delali norca iz sebe, bolj dolgo bo vse trajalo!!

SLO (nepreverjen)

Vsaka čast na komentarju! Ne moreš verjet kako so ljudje egoistični in nebogljivi. Samo, da nečemu nasprotujejo pa čeprav delajo slabo vsem okoli njih in tudi sebi!

In reply to by mem1 (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

PA KAJ VAM IDIOTOM NI JASNO, DA TUDI ČE UPOŠTEVATE TE VAŠE UKREPE VIRUS NE BO IZGINIL, IN DA BOSTE TAKO ŽIVELI DO KONC ŽIVLJENJA ČE SE NE UPRETE, OVČKE, HVALA KURCU DA JE BILO 3,000 LJUDI NA BOLJŠAKU, NISO VSI ZARUKANE OVČKE KI SE BOJO PUŠČALE ŠE ENO LETO JEBAT V GLAVO S TEM COVID NATEGOM, BOLNICE SO SEDAJ PRAKTIČNO PRAZNE OVI PA LAŽEJO O NEKI PLANDEMIJI KAŠLJA.

In reply to by SLO (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

OVI ŠE KAR MISLIJO DA ČE BOŠ UPOŠTEVAL 2 MESECA UKREPE DA POTEM PA VIRUSA VEČ NE BO IN SE BO ŽIVELO NORMALNO HAHAHAHA KAKŠNE OVCE, TUDI ČE ZA 6 MESECEV NAREDIMO KITAJSKI LOCKDOWN IN IMAMO 3 MESCE ZAPORED 0 OKUŽENIH, KO GA PREKLIČEMO BO VIRUS SPET MASOVNO TU IN BO SPET PANIKA, DAJ ZAPRITE SE ŽE V NEKE JEDRSKE BUNKERJE NO DA VAS TA PREHLAD Z MANJ KOT 1% SMRTNOSTJO NE POBIJE, ENI PA BOMO PAČ ŽIVELI NORMALNO.

In reply to by dd (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

sem proti policijskemu satu
ampak sem pa zato da se gostilne za vedno zaprejo,
Bodo vsaj dedci doma ostali
in ne bodo gledali na pol oblečenih debelo ritnih kelnarc

In reply to by dd (nepreverjen)

Default (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ta ukrep res nima smisla

Haja (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj oni so opravili test sorazmernosti? 🤣 🤣 🤣

Starejše novice