FOTO: Bobo
Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je tik pred razpravo o njeni razrešitvi sama odstopila s položaja in napovedala izstop iz stranke DeSUS.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je na današnji seji Državnega zbora tik pred razpravo poslancev in glasovanjem o razrešitvi odstopila sama. Prav tako je napovedala, da bo še danes izstopila iz stranke.

Kot je dejala, kot ministrica nepreklicno odstopa, ker ne želi, da ji z glasovanjem sodi politika, ki ne sprejema posameznikov, ki delajo v korist ljudi.

Razrešitev je na pobudo DeSUS predlagal premier Janez Janša. Navedel je še, da se Pivčevi zahvaljuje za delo v vladi v zelo zahtevnih razmerah in za uspešno vodenje resorja.

Spomnimo, da se je Pivčeva sredi poletja znašla pod očitki javnosti zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli.

Pivčeva je sicer v objavi na Facebooku pred dnevi ocenila, da gre za njeno »diskreditacijo in likvidacijo« z vseh funkcij mimo vseh političnih in demokratičnih standardov.

Po njenih besedah »primer tako načrtnega in pritlehnega rušenja posameznega politika v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo«. 

Poudarila je, da to ni konec njenega političnega delovanja, temveč »zgolj izziv za nov začetek«.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Kuzla

Dragan Krstić (nepreverjen)

Čujte, moja 2 sinova doma jokata. Ne vem kako jih bom lahko preživljala brez ministrske plače. Še na morje ne bosta mogla da ne govorim o športnih copatih Nike, Kanya West in Balenciaga. Jast tudi ne morem bosa hodit. Najraje kupujem salonarke z visoko peto in rdečeimi podplati. A se sploh zavedate da to brez ekstra dohodkov ne morem kupiti.

Navijac (nepreverjen)

Smesna je.Adijo
Me zanima kam v javnem sektorju se bo namestila-)

Čergoli (nepreverjen)

GUMIJASTA MOŽAČA. SMRDI

Starejše novice