Foto: Mediaspeed
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je naznanil odstop s položaja ministra. Pred tem je odstopil še generalni direktor policije Anton Travner.

Notranji minister Aleš Hojs je ob robu novinarske konference glede aktualnega stanja v zvezi s koronavirusom sporočil, da odstopa s svojega položaja.

Njegov odstop je povezan z današnjimi hišnimi preiskavami glede nabav zaščitne opreme, ki se izvršujejo pri več osebah in na več lokacijah, vključno pri ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku. Hojs namreč ocenjuje, da gre za politične postopke.

»Ne morem pristati na to, da očitno v naši državi policijo, bolj kot direktor, usmerja tednik Mladina, postopke pa usmerjajo tožilci, ki so se v preteklosti že izkazali kot tisti, ki pretežno vodijo postopke proti politično neprimernim osebam, zoper desnico, zoper nas, ki se opredeljujemo kot desni politični pol,« je obrazložil Hojs in dejal, da gre za željo diskreditirati ministre, predsednika vlade in doseči padec koalicije in ohranitev svojih privilegijev. Pri tem je izpostavil stranko SD.

Foto: Bobo

Hojs je razkril tudi, da je bila ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku za čas preiskave Nacionalnega preiskovalnega urada odvzeta prostost. 

»Zavedam se svoje odgovornosti, ki mi kot ministru v tej zadevi priteče. Ocenjujem, da mi pooblastila ministra za notranje zadeve ne omogočajo neposrednega vpliva ali vmešavanja v delo Nacionalnega preiskovalnega urada ali kogar koli na policiji. Menim, da je to, kar se dogaja danes, politično motivirano delo, gre za politične postopke in v tej zvezi sprejemam politično odgovornost. Ker je ta politična odgovornost na ministru, naj vas obvestim, da sem pred dobro uro, premierju dal odstop z mesta ministra za notranje zadeve,« je sporočil Hojs in še povedal, da je pred tem sprejel odstop generalnega direktorja policije Antona Travnerja.

Predsednika vlade Janeza Janšo je o odstopu obvestil pred novinarsko konferenco, slednji pa naj bi odstop notranjega ministra že sprejel. To je sicer prvi odstop ministra v mandatu te vlade. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Off (nepreverjen)

Zakaj sta odstopila ? Najprej naj kazensko odgovarjajo in plačajo kar so pokradli .

janban

Saj bosta kazensko odgovarjala,ampak o tem mora odločit sodišče.Ali pa bosta o tem odločala TI in Gale?

In reply to by Off (nepreverjen)

Starejše novice