Foto: Bobo
Predsednik vlade Robert Golob je novi slovenski predsednici Nataši Pirc Musar po več kot 95 odstotkih preštetih glasov čestital za zmago na predsedniških volitvah.

Premier Robert Golob je dejal, da je izvolitev dokaz, da si državljanke in državljani želijo živeti v državi, v kateri bodo spoštovane temeljne prvine demokracije, so sporočili z njegovega kabineta.

»Spoštovana predsednica, volivke in volivci so vas izbrali za predsednico Republike Slovenije. Čestitam vam ob izvolitvi, ki je dokaz, da si državljani in državljanke želijo živeti v državi, v kateri bodo spoštovane temeljne prvine demokracije: človekove pravice, vladavina prava, neodvisni mediji, svoboda in spoštljiv dialog. Prepričan sem v najino dobro sodelovanje pri naslavljanju skupnih izzivov prihodnosti in krepitvi odprte, vključujoče družbe, ki v ospredje postavlja solidarnost in povezovanje ter v skupna prizadevanja za razvoj države v dobrobit vseh. Srečno predsednica,« se glasi Golobovo sporočilo.

Slovenija je danes dobila prvo predsednico republike v zgodovini. Nataša Pirc Musar je namreč v drugem krogu predsedniških volitev po neuradnih izidih po več kot 95 odstotkih vseh preštetih glasovnic z okoli 54-odstotno podporo premagala protikandidata Anžeta Logarja, ki je prepričal približno 46 odstotkov volivcev.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Samo Strah (nepreverjen)

seri mi seri
moj golube beli

pohorskisvizec

golobček ne živi v realnem svetu, tam ni korupcije, izbris zdr. napotnic, grožnje s smrtjo so kaznovane, ni draginje, ni povečanja števila prosilcev za soc. pomoč...itd...

KUČAN MILEK (nepreverjen)

Hvala vsem desničarjem za zahvalo po suvereni zmagi NATAŠE PIRC MUSARJEVE.

pohorskisvizec

Ti nisi realen Kučanov milek,snemi očala!

In reply to by KUČAN MILEK (nepreverjen)

Starejše novice