Radenski župan Roman Leljak se je odzval, tudi tokrat na Facebooku.

V vrstah gasilcev je za val ogorčenja v minulih dneh poskrbel zapis novega radenskega župana Romana Leljaka na družbenih omrežjih. Ta je v javni objavi gasilcem očital, da prosijo preveč denarja od občine ter se ob tem obregnil še ob njihovo zaračunavanje najema dvoran in pobiraje prispevkov za koledarje.

Spomnimo, Boris Ivanič, predsednik občinske gasilske zveze, ki združuje sedem gasilskih društev in več kot 700 gasilcev, pravi, da takšnih sporočil župana ne razume. Poudarja, da gasilci volitev ne zaračunavajo, a kot opozarja, za varno posredovanje potrebujejo ustrezno opremo, ki nikakor ni poceni. 

V občinskih gasilskih društvih je sicer zdaj čutiti strah, da besede iz vrha radenske občine ne obetajo nič dobrega za njihov 86 tisočakov težak predlog za sofinanciranje. 

»Nabave novih vozil ne bomo sofinancirali«

Župan Leljak včeraj zadeve ni želel komentirati, se je pa odzval na Facebooku, kjer je zapisal, kakšno bo sofinanciranje gasilcev v tekočem letu. In kot kaže, se strahovi gasilcev uresničujejo, župan bo namreč občinskemu svetu predlagal občutno nižje sofinanciranje gasilcev, kot si ga želijo sami.

Za gašenje dobili račun

Sicer pa, kot je še na Facebooku zapisal Leljak, je radenska občina s strani soboških gasilcev za gašenje zapuščene stavbe v radenskem parku lanskega septembra prejela račun, ki znaša nekaj manj kot 3500 evrov.

Vir: Facebook Roman Leljak

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alexiuss (nepreverjen)

Bom zdaj vsem neinformiranim razložil, zakaj je bil v Radencih izvoljen Leljak, ki je seveda daleč od idealnega župana. Drugi resen kandidat je bil predstavnik SD. Ta politična opcija je naslednica Zveze komunistov. To so tisti tipčki, ki znajo samo krast. Kar dosti prebivalcev Radenc je zaradi komunajzarske politike primoranih delati v Avstriji. In njihove že obdavčene dohodke naša ciganska država potem še dodatno obdavči. Ja, poleg davka, ki ga plačajo v Avstriji, še tu dodatno plačajo od 2 do 6000 €. Čeprav ves denar porabijo v Sloveniji, zdravstvo in vse ostalo pa plačujejo že v Avstriji in je že to čisti neto doprinos v državo.Da imajo potem take leve strančice denar za svoje lene volilce, kup nepotrebnih agencij in "inštitutov", ki razširjajo njihovo lažnivo politiko in zaposljujejo kadre iz same sebi namenjenih fakultet, ki ustvarjajo nezaposljiv parazitski kader (FDV in podobno), podkupnine, medije, s katerimi lažejo narodu, pa migrante Itd. In seveda ljudje niso nori, in niso volili predstavnika stranke, ki je še par dni pred volitvami dvignila roke proti zakonu, ki bi odpravil dvojno obdavčevanje. Seveda večina vas za to ne ve. Ker mediji to skrivajo. Vse to je umazana igra pokvarjene SD...

Starejše novice