Županstvo se je odzvalo na odstop Matica Matjašiča, predsednika stranke Lista mladih. Povezujemo od koalicijskega sporazuma o sodelovanju - Za Maribor prihodnosti.

Predsednik Liste mladih. Povezujemo Matic Matjašič je iz koalicije izstopil, ker pravi, da imajo z županom Sašo Arsenovičem in koalicijskimi partnerji drugačen pogled na politiko, komunikacijo in način dela, razhajanja med njimi pa so prevelika.

Zatrdil je, da njegov odhod iz koalicije ne pomeni nujno, da bo zdaj zavzel povsem opozicijsko držo in glasoval proti vsem županovim predlogom, pač pa bo podprl vsak dober projekt, do slabih predlogov za mesto pa bo argumentirano kritičen.

Na njegov iztop se je v imenu županstva odzvala Jelka Vrečko, koordinatorica koalicije župana Mestne občine Maribor Saše Arsenoviča, ki je opozorila, da so Matjašiču 5. februarja poslali pisni poziv k prekinitvi kršitve koalicijskega sporazuma o sodelovanju, »potem ko smo ga ustno večkrat opomnili predvsem glede kršitev dogovora o komunikaciji znotraj koalicije«.

»Koalicija verjame v razvojni preboj Maribora, do tega pa bomo prišli le preko povezovalnega dialoga. Tudi mladi od nas pričakujejo resno delo in ne politikantstva,« je zapisala.

»Ne moremo dopustiti, da bi neskladja znotraj koalicije v ključnem obdobju mandata kakorkoli spodjedala naša skupna prizadevanja za boljši Maribor, zato odstop gospoda Matjašiča sprejemamo,« pravijo in mu »na njegovi nadaljni poti želimo vse dobro«.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Zdaj pa si je zaprl pipico. Samopromotor in politikant.

Starejše novice