Mariborski kriminalisti so zaradi marčevskega napada na gostinski lokal mariborskega župana Saše Arsenoviča podali kazensko ovadbo zoper štiri osebe, stanujoče na območju Maribora.

»Nasilje v kakršni koli obliki ne more in ne sme imeti mesta v našem okolju in naša skupna naloga je, da rečemo nasilju jasen NE! Glede na današnje medijske objave, je očitno, da je mariborska policija svoje delo v zvezi z nasilnim napadom na lokal župana Arsenoviča opravila temeljito. Upam, da bodo tudi vsi nadaljnji postopki vodeni korektno in da bo na koncu pravici zadoščeno,« je na svojem Facebook profilu ob današnjem razkritju informacij, ki jih je v predkazenskem postopku zbrala Policijska uprava Maribor, zapisal nekdanji mariborski župan Andrej Fištravec.

Mariborski kriminalisti so danes razkrili, da sta 17-letnik in 21-letnik 28. marca ponoči prišla do gostinskega objekta Rožmarin, nanj namestila pirotehnični izdelek in ga aktivirala. A pred izvršitvijo kaznivega dejanja sestala z 41-letnim moškim, ki jima je omenjeno kaznivo dejanje predlagal in za izvedbo plačal 300 evrov, pri zločinu pa je sodeloval tudi 48-letnik, ki je mladima storilcema dal pirotehnično sredstvo in nudil pomoč pri izvršitvi. 

Ob tem so se v javnosti pojavile špekulacije, da naj bi bila 41-letni napeljevalec in 48-letni pomočnik pri izvršitvi povezana z lokalnimi politiki, kar pa Fištravec ostro zavrača. 

»Prav tako pa zavračam in obsojam vsakršne neutemeljene povezave in namigovanja nekaterih, ki želijo osumljence za napad na takšen ali drugačen način povezovati z menoj oziroma z mojo listo za mestni svet,« je še zapisal.

Kot smo poročali, 21-letnika in 17-letnika policija še ni obravnavala, 41-letnik in 48-letnik pa sta stara znanca policije. Moški, star 41 let, je že bil obravnavam za kazniva dejanja z elementi iz premoženjskega področja, starejši moški pa je bil obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Povezave med tem napadom in ostalimi napadi na lastnino mariborskega župana policija še ni našla.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ivek Mariborcan (nepreverjen)

Ali je bil nekdo od Kanglerovih ali pa nekdo od Fistravcevih vpleten v to, da je dal denar štirim propalicam, da so vse to izvedli. Krog se iz dneva v dan zmanjsuje, upamo, da dobijo prvega narocnika.

Starejše novice