FOTO: Mediaspeed
Borut Pahor se je danes ob robu Dneva Fakultete za naravoslovje in matematiko »resno« pogovoril z mariborskim županom Sašo Arsenovičem in ostro obsodil napade na njegovo lastnino. Predsednik republike opozarja, da je tako izražanje nasilja nesprejemljivo.

Slovesnosti ob Dnevu Fakultete za naravoslovje in matematiko se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je ob robu slovesnosti spregovoril o minulih incidentih v zvezi z napadi na lastnino mariborskega župana Saše Arsenoviča. »Opravil sem resen pogovor z županom glede incidentov, ki se ponavljajo. Če bi se zgodil eden, pa je eden preveč, bi bilo vredno opaziti, da gre za nasilje, ki je potrebno obsodbe,« je uvodoma povedal Pahor.

»Problem je, da smo priča večkratnemu ponavljanju teh incidentov, ki želijo očitno sprožiti nek strah pri ravnanju župana. Kot predsednik republike, ne samo zato, ker gre za politika in javno osebnost, tudi sicer, to obsojam. V tem primeru to še zlasti podčrtujem, ker gre očitno za neko načrtovano izražanje protesta na nasilen način, ki je zame nesprejemljiv,« je poudaril predsednik republike.

»Nikoli ne sme priti tako daleč«

Pahor je v pogovoru županu povedal, da bo prisluhnil njegovim pobudam in predlogom glede ukrepanja, če bo sam tako ocenil.

»Ljudje smo različni, imamo različna prepričanja, lahko smo s kom ali s čim tudi nezadovoljni. Nikoli pa ne smejo stvari priti tako daleč, da bi smeli poseči ali po nasilni besedi ali po nasilnem dejanju. To je zame popolnoma nesprejemljivo,« je izpostavil predsednik.

Slavnostni Dan Fakultete za naravoslovje in matematiko

Letos mineva trideset let odkar so se na takratni skupni fakulteti pričela predavanja na drugi stopnji, s čimer je v Mariboru zaživel univerzitetni študij naravoslovja in matematike. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Slovenije Borut Pahor, zbrane pa sta slavnostno pozdravila tudi rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič in župan Maribora Saša Arsenovič.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Pahor bi moral na pogovor s šefi policije !
Maribor je daleč od oči zato so zadeve precej zamegljene . Nikoli ne sme priti tako daleč ? Kako bo sedaj ukrepal ?

goostt (nepreverjen)

Se Pahor pogovarja tudi neresno ??
Vsaj tako je videti.

In reply to by LudiRudi (nepreverjen)

shortsnake (nepreverjen)

odvisno od črtic...

In reply to by goostt (nepreverjen)

prerok (nepreverjen)

Še kdo sploh jemlje izjave predsednika resno, glede na dejstva je vse bolj komično kot resno.

LudiRudi (nepreverjen)

Kaj pa fotka iz fitnessa z odrezanimi hlačami ? To so resne zadeve ?

In reply to by prerok (nepreverjen)

Starejše novice