Devet partnerjev iz Slovenije in Avstrije bo v okviru projekta Flagship Products na podlagi regionalnih posebnosti poskušalo razviti inovativno in edinstveno turistično ponudbo.

V okviru projekta Flagship products bo devet partnerjev iz Slovenije in Avstrije poslušalo na podlagi regionalnih posebnosti razviti nove turistične produkte. S temi bi ustvarili posebna počitniška doživetja v regiji, ki jih druga območja ne bi mogla enostavno kopirati. Osredotočili se bodo na buče, jabolka, termalno vodo, med, hren in bezeg.

Povezovanje kmetijstva in turizma

Kot je še povedal Kac, je poleg novih izdelkov, kot so na primer masažna olja iz bezga za uporabo v zdraviliškem turizmu, pomembno tudi povezovanje različnih gospodarskih sektorjev. Še posebej kmetijstva in turizma, ki v tej regiji lahko veliko dobrineseta. Pomembno je tudi osveščanje javnosti o regionalnih posebnostih in pomenu trajnostne lokalne oskrbe.

Za projekt odobrenih 1,6 milijona evrov

Za projekt Flagship Products je bilo odobrenih 1,6 milijona evrov iz programa sodelovanja med Slovenijo in Avstrijo Interreg v obdobju med leti 2014 in 2020. Vodilni partner čezmejnega projekta je avstrijska agencija Qualifizierungsagentur Oststeiermark, na slovenski strani pa so partnerji poleg mariborskega Zavoda za inovativnost in podjetništvo še Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Razvojna agencija Slovenske Gorice in Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

Regiji z veliko potenciala

Opravljena analiza je pokazala, da ima regija, ki je zajeta v projektu, daleč največje število termalnih in mineralnih vrelcev, največje območje pridelave jabolk in je nesporno središče proizvodnje bučnih semen v Srednji Evropi. Po besedah Marka Kaca iz mariborskega Zavoda za inovativnost in podjetništvo za STA, imata regiji na slovenski in avstrijski strani veliko skupnega, kar lahko tudi skupaj tržita in s tem nadgradita svojo turistično ponudbo.

FOTO: oststeiermark.com

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice