FOTO: Mediaspeed
Novoizvoljeni župan Maribora Saša Arsenovič je s predstavniki partnerskih strank in list podpisal pismo o nameri sodelovanja. Med podpisniki vse svetniške liste, razen Kanglerjeve, Fištravčeve in SDS. Arsenoviču se v mestnem svetu obeta široka podpora.

V Mariboru so se danes sestali vsi povabljeni predstavniki in predstavnici mestnih odborov strank ter nosilcev in nosilk list, ki jih je izvoljeni župan Saša Arsenovič povabil k tesnejšemu sodelovanju v novem mandatu.

Sestanka so se udeležili predstavniki Liste Saše Arsenoviča, SMC, Liste kolesarjev in pešcev, Liste Lidije Divjak Mirnik – Liste za pravičnost in razvoj, Socialnih demokratov, Levice, Gasilcev Maribora – Neodvisne liste, Demokratične stranke upokojencev Slovenije, Liste Melite Petelin, Nove Slovenije – Krščanskih demokratov, Liste mladih – Povezujemo in Stranke mladih – Zeleni Evrope.

Arsenoviču se obeta široka koalicija

S podpisom pisma o nameri so soglasno potrdili dokument, pri katerem so v zadnjem tednu dni vsi tvorno sodelovali, so v sporočilu za javnost zapisali v Arsenovičevem taboru. Gre, kot je v pobudi zapisal Arsenovič, za »zaris temeljnih področij, na katerih bo naše skupno delo ključno za razvojni preboj Maribora in boljše življenje vseh«.

Obenem so se podpisniki strinjali, da bodo pismo skupaj razvili v podrobnejši sporazum o sodelovanju, zato gre le za prvi skupni signal in jasno sporočilo Mariborčanom, »da se lahko nadejajo konstruktivnega sodelovanja ključnih akterjev v prid Maribora«, dodajajo.

Konstitutivna seja prihodnji teden

Konstitutivna seja nove sestave mestnega sveta bo sicer na sporedu prihodnji četrtek, 20. decembra, dan zatem pa bo opravljena predaja poslov dosedanjega župana Andreja Fištravca njegovemu nasledniku.

Dober teden pred začetkom svojega županovanja je tako Arsenovič storil prvi korak k široki koaliciji, ki bi jo lahko sodeč po današnjem podpisu pisma o nameri sestavljalo kar 12 svetniških skupin.

A kot je v pismu o nameri sodelovanja zapisano, pogovori o morebitni koaliciji in nadaljnjem sodelovanju šele sledijo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Maribor 2019 (nepreverjen)

Vsi, ki so bili povabljeni, so podpisali dokument o sodelovanju. Izključeni niso podpisali. Če jih ne bi štartu izključil, bi morda tudi oni podpisali namero o sodelovanju, tako pa so posledica izključevalne politike

Starejše novice