Foto: Bobo
Ministrica in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec se je po očitkih o gostovanju v podjetju Vinakras znašla še pod očitki glede plačila nočitev v Izoli. Na dodatna vprašanja bo odgovarjala po dopustu, je sporočila.

Televizija Slovenija je v četrtek poročala, da je Občina Izola kmetijski ministrici ob junijskem službenem obisku, ki naj bi se raztegnil še v zasebnega, kar je razvidno tudi iz ministričinih objav na Instagramu, plačala več nočitev v tamkajšnjem hotelu. V kabinetu Pivčeve so pojasnili, da je bila ministrica od 12. do 14. junija gostja Občine Izola.

Televizija pa je navajala, da naj bi se obisk raztegnil v zasebnega in da naj bi s prvotno izdanega hotelskega računa izhajalo, da sta tam bivala tudi sinova Pivčeve. Ona sicer to zanika. V telefonskem pogovoru za televizijo je med drugim pojasnila, da je bilo sprva res mišljeno, da bi prenočila v hotelu tudi sinova, na koncu pa da sta spala pri prijateljih. V njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika.

Policija tega, kje sta spala varnostnika, ne razkriva. Iz končnega računa, ki ga je hotel občini izdal po popravkih šele 29. julija, je sicer razvidno, da je občina plačala dve nočitvi z zajtrkom, dve turistični taksi in eno prijavnino.

Imena gostov niso razvidna, prav tako ne število oseb, oziroma gre sklepati, da gre za eno sobo za dve noči od 12. do 14. junija. A vrednost računa je 454,80 evra, kar je toliko, kot je znašal predračun, datiran na 5. junij, ki je bil izdan za dve nočitvi z zajtrkom v dveh sobah s pogledom na morje z vključeno turistično takso in prijavnino.

Pivčevo že preiskuje Komisija za preprečevanje korupcije

Iz kabineta Pivčeve so danes sporočili, da »se je ministrica odločila, da se bo trenutno posvetila dopustu in družini ter da bo na ta vprašanja odgovarjala, ko se z dopusta vrne«.

V kabinetu predsednika vlade ter koalicijskih SDS in SMC zadnjih objav o Pivčevi ne komentirajo. Tudi v NSi bodo s komentarjem počakali do konca postopkov pristojnih organov, so pa v sporočilu za javnost navedli, da podpirajo zavezanost vseh javnih funkcionarjev visokim etičnim in moralnim standardom.

Bolj ostra pa je opozicija, iz katere prihajajo pozivi k odstopu Pivčeve.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) sicer vodi predhodni preizkus glede gostovanja Pivčeve na Krasu konec junija, ko je med drugim nastopila v videu zasebnega podjetja Vinakras. Pivčeva je pojasnila, da je stroške nastanitve zase in za svoja sinova plačala sama in da bo račun, če bo treba, pokazala pristojnim institucijam.

Komisija za preprečevanje korupcije bo v tej zadevi preverila tudi aktivnosti Pivčeve ob obisku v Izoli. Za zdaj pa še ne morejo govoriti o kršitvah določb protikorupcijskega zakona, so navedli danes.

Radio Slovenija je poročal, da je Komisija za preprečevanje korupcije občino že zaprosil za posredovanje dokumentacije

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ozon (nepreverjen)

Če bi imela kaj morale in vesti, bi sama spakala in šla brez besed, take glumice in bleferke še ni bilo v naši vladi

Dragan Krstić (nepreverjen)

Je bila ena hujša, Katarina Kresal, afera na dveh nogah.

In reply to by ozon (nepreverjen)

Antifa ... Fa (nepreverjen)

pornokura si

In reply to by ozon (nepreverjen)

Dragan Krstić (nepreverjen)

Če vlada ne bo odstranila tebabure so popolnoma enaki kot levčarji iz fajonkine štale.

zabranjeno za … (nepreverjen)

Znate zašto je Monika Lewinski izbačena s posla?
- Zato što je na poslu zabranjeno pušenje.
Pita plavusa drugaricu zasto kurac ima rupu? Drugarica na to:
- "Jesi glupa, kad ga pušiš da se ne ugusis."

In reply to by Dragan Krstić (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Ta pa su privosci.Afera za afero.Penzici jo ocitno radi gledajo.

Starejše novice