Foto: Mediaspeed
Pivčeva prevzela vodenje DeSUS-a, Jelka Kolmanič izvoljena za podpredsednico stranke.

Ministrica Aleksandra Pivec je na včerajšnjem kongresu DeSUS v Ljubljani premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca in prevzela vodenje stranke. 

Po napetem boju si je Pivčeva zagotovila podporo 143 delegatov, medtem ko je Erjavec, ki je stranko vodil od leta 2005, prejel 80 glasov, Borut Stražišar pa osem.

Ob izvolitvi je nova predsednica stranke dejala, da je zmago sicer pričakovala, vendar jo je tako visoka podpora kljub temu presenetila. Izkazano zaupanje si, kot pravi, šteje v izjemno čast in veselje, vodenje stranke pa prevzema s ponižnostjo in odgovornostjo. 

Kot ocenjuje, gre za prelomen trenutek, tako za stranko kot za vso slovensko politiko, saj naj bi odgovornost za vodenje te države zdaj prehajala na novo generacijo politikov, ki bodo z drugačnimi pogledi in drugačnimi praksami skušali iskati odgovore na največje izzive sedanje in prihodnjih generacij.

Ob tem se je Erjavcu zahvalila za dosedanje vodenje stranke in vse uspehe v zadnjih 15 letih, delegatom pa za izkazano zaupanje, še piše STA.

Ne bodo pristajali na vse kompromise

Pivčeva pričakuje ogromno dela, pri čemer bodo izhajali predvsem iz bogatih izkušenj stranke, stare zamere pa naj bi pozabili. Med izzivi izpostavlja demografske trende v državi, ki terjajo takojšnje in hitre ukrepe, da bi tako preprečili socialno izključenost in revščino.

Želi si sodelovanja z vsemi poslanci DeSUS in enotnosti poslanke skupine, prizadevali pa naj bi si tudi za čim več novih članov. Prav tako poudarja, da stranka ne bo sklepala zavezništev brez jasno opredeljenih konkretnih ukrepov za izboljšanje položaja starejših. 

Jelka Kolmanič izvoljena za podpredsednico stranke

Sicer pa so delegati na včerajšnjem kongresu izvolili še tri nove podpredsednike stranke. To so postali Anita Manfreda, Jelka Kolmanič in nekdanji župan Občine Lendava Anton Balažek.

Novo vodstvo se bo zdaj pripravilo na nove podvige in kot zagotavlja Pivčeva, bodo takoj, ko bo mogoče, sklicali vse organe stranke ter se dogovorili, kako naprej.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jelko (nepreverjen)

Jelka je super babica lahko je na vseh pozicijah kjer dobi plačilo . V mestnem svetu MB je bila samo za kvoto županom .

Starejše novice