Foto: Rebeka Gerlič, UKC Maribor
Podpredsednica vlade Republike Slovenije in ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je danes obiskala Univerzitetni klinični center Maribor.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec si je ogledala Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer jo je predstojnica oddelka Nina Gorišek-Miksić seznanila z delovanjem v covid-razmerah, problematiko in potrebo po novi izgradnji zgradbe, ki je pomembna za celotno severovzhodno Slovenijo.

Temu je sledil ogled Oddelka za prehrano in dietetiko, kjer je predstojnica oddelka Ksenija Ekart predstavila problematiko kuhinje in podala nekaj podatkov o samooskrbi na prehrambnem področju ter potrebi po izgradnji nove kuhinje.

Ministrica si je ogledala še Urgentni center kjer je predstojnik Roman Košir predstavil delovanje Urgentnega centra v razmerah med širjenjem koronavirusa ter opozoril na nujnost dokončanja izgradnje Urgentnega centra v celoti – do zdaj je namreč izgrajena zgolj prva faza, so sporočili z Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Foto: Rebeka Gerlič, UKC Maribor

Urgentni center sprejema bolnike tudi iz ostalih regionalnih bolnišnic in tako pokriva celotno Slovenijo na terciarnem nivoju.

Med obiskom so govorili tudi o potrebi izgradnje negovalne bolnišnice v regiji glede na starajočo se populacijo. Govorili so tudi o selitvi Oddelka za pljučne bolezni s Pohorja na območje matične lokacije. Prav tako je bilo govora o aktualni problematiki strokovne pomoči domovom za starejše občane, kjer se je Univerzitetni klinični center Maribor aktivno vključil v reševanje tovrstne problematike.

Obisku so prisostvovale tudi vodja kabineta ministrice Andrejka Majhen, svetovalka ministrice Jasmina Opec Vöröš in podpredsednica mestnega odbora DeSUS Jelka Kolmanič.

Foto: Rebeka Gerlič, UKC Maribor
Foto: Rebeka Gerlič, UKC Maribor
Foto: Rebeka Gerlič, UKC Maribor
Foto: Rebeka Gerlič, UKC Maribor
Foto: Rebeka Gerlič, UKC Maribor

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Naj zrihta vec denarja za ukc Mb in splosno za severovzhod Slovenije.Ce samo paradira in govori pa bo pokazal cas.Steje rezultat

Kritik (nepreverjen)

Kaj ima kmetijstvo skupnega z UKC ? Nič . Šla je domov pogledat ,če je kaj pozabila na štedilniku in mimogrede še Pahorja in Milanovića pogostila doma na kavici !

Starejše novice