Foto: Bobo
Bivša kmetijska ministrica Aleksandra Pivec se je pred časom znašla pod očitki javnosti, saj bi naj prepletala službene in zasebne obveznosti.

Aleksandra Pivec, bivša kmetijska ministrica, se je lansko poletje znašla pod budnim očesom javnosti, saj bi naj prepletala službene in zasebne obveznosti na obiskih na Krasu in v Izoli. 

»Kot kaže, je ministrica pri svojem delovanju storila več nepravilnosti, kršila zakon, hkrati pa ravnala netransparentno, saj je javnosti namenoma prikrivala dejstva, ki so v javnem interesu. Pivčeva ni ravnala nepravilno zgolj v zadevi SRIPT, ampak tudi v drugih primerih. Številne afere mečejo 'temno luč' na njeno ministrsko delo in integriteto,« so takrat opomnili predlagatelji interpelacije. 

Takrat so opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB vložile interpelacijo zoper Pivčevo, vendar interpelacije ni podpisala stranka DeSUS, kljub temu da tudi oni Pivčeve več niso želeli na mestu ministrice. 

Pod preiskavo komisije za preprečevanje korupcije 

Sledila je preiskava protikorupcijske komisije, ki je svoje delo s Pivčevo zaključila. Pivčeva je danes na svojem Facebook profilu objavila ugotovitve protikorupcije komisije. 

Komisija za preprečevanje korupcije po besedah Pivčeve ne ugotavlja kršitev. Kršitev po njenih besedah ni bilo niti pri Vinih Kras, kjer je Pivčeva preživela dva dni, niti v Hotelu Marina Izola, za kar je komisija ugotovila, da je stroške nočitev v Izoli bivša ministrica plačala sama. 

Ob tem je dodala še, da pa kljub vsemu komisija zavrača, da bi ta dejstva vključila v izrek svojih ugotovitev. 

»Ob tem je najbolj zanimivo, da sta obrazložitev ugotovitev in sam izrek KPK v nasprotju in to na račun ustavno zajamčenih osebnostnih pravic slehernega posameznika. Zato bom prav z namenom zaščite ustavnih pravic v zakonskem roku vložila tožbo,« zaključi svoj zapis Pivčeva. 

Komisija za preprečevanje korupcije odgovarja ...

Na objavo Pivčeve pa je odgovorila tudi komisija za preprečevanje korupcije. Odgovarjajo, da zaradi sprememb v zakonu o integriteti, ki so prišle v veljavo 17. novembra 2020, ne smejo objaviti ugotovitev o konkretnem primeru, ne smejo niti razkrivati dejanskega stanja, ki so ga ugotovili v postopku. 

Komisija odgovarja, da gre v objavi Pivčeve za selektivno podajanje informacij glede ugotovitev, a te informacije ne odražajo dejanskega stanja. 

»Zanikamo navedbe, da bi si bila izrek in obrazložitev ugotovitev v nasprotju,« doda protikorupcijska komisija. 

Dodajajo tudi, da so ugotovili kršitev integritete in v dveh primerih kršitev odstavkov, ki omenjajo prepovedi in omejitve v zvezi s sprejemanjem daril

Več informacij menda komisija ne more posredovati, vendar poudarjajo, da lahko ugotovitve o konkretnem primeru objavi Pivčeva sama.  

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Ta se kar vztraja pri politiki in javnem.To je problem v Slo.
Idi privat in pocitnikuj,zapravljaj na svoje stroske oz stroske lastnika kolk hoces

sam prašam ? (nepreverjen)

kahl je okradel Slovenijo za težke gnarje pa ker je horenc, se sploh ne omenja tata, zajebu nas pri hrćkih, upokojenci okradeni, kot še nikoli v zgodovini, on pa še kr pesa goni na sv. Jošta; kdaj bo crknu ?
Štajerka bo zmagala, ne pa tatinski, oherni izdajauc hrjauc - proklet gnoj smrdljiv + usran - mrš - - - . . .
iz naftalina se je prikradu a bo šel na obisk Iveka Kramberger ? sam prašam, da ne bo joku - qurba ?

Kaco (nepreverjen)

Potem moramo razumet tudi to: šele kakšno mnenje imamo za janšo, da se odločamo za karlija.

In reply to by sam prašam ? (nepreverjen)

Starejše novice