FOTO: Jan Rozman
Čeprav Magna še ni zagnala svoje proizvodnje, se pozitivni učinki prihoda avtomobilskega giganta na Štajersko že merijo, ocenjujejo v Štajerski gospodarski zbornici. Lahko iskanje primernih delavcev v prihodnosti ob morebitni širitvi res postane problem?

Magna bo v mesecu septembru zagnala testno proizvodnjo, februarja prihodnje leto pa še serijsko. Za to se v Magni že pospešeno pripravljajo, z mesecem junijem je zaposlenih že več kot 100 ljudi. V prvi fazi, ko bo začela delovati lakirnica, Magna načrtuje 404 zaposlenih, v morebitni drugi fazi, za katero so pred dobrim mesecem dni vložili vlogo za okoljevarstveno soglasje, pa še dodatnih 1500. Da lahko zgodba Magne pozitivno vpliva na širše štajersko okolje, so prepričani v Štajerski gospodarski zbornici.

»Postopki države, ki so omogočili Magni sprejem odločitve o postavitvi tovarne, so pripeljali do začetka gradnje Magne in tega moramo in smo na Štajerskem veseli, ne samo zaradi neposrednih zaposlitev v obratu, ampak tudi zaradi nekega splošnega mobilizacijskega duha, ki je za regijo pomemben. Tudi Magna, tako kot mnoga druga, zelo izvozno usmerjena podjetja, prispevajo k boljši ekonomski situaciji regije in Slovenije,« za Mariborinfo komentirajo v Štajerski gospodarski zbornici.

Dela v Hočah se že bližajo koncu. Kmalu bo s testno proizvodnjo pričela lakirnica. (FOTO: Jan Rozman)

Več zaposlenih in višje plače na Štajerskem

V letošnjem letu se je po podatkih, s katerimi razpolagajo v Štajerski gospodarski zbornici, napram lanskemu število zaposlenih v regiji povečalo, povprečna plača v gospodarstvu pa je višja za 52 evrov in znaša 1432 evra.

»To je sicer še vedno 9 odstotkov manj kot je povprečje v Sloveniji, vendar je trend dober,« ocenjujejo v Štajerski gospodarski zbornici.

Plače v hoški Magni primerljive avstrijskim

Plače v avtomobilski industriji so sicer običajno višje kot v drugih industrijah, poudarjajo v Štajerski gospodarski zbornici, hkrati pa je znano, da so v slovenski avtomobilski industriji plače med najnižjimi v Evropi. To bi se s prihodom Magne lahko spremenilo.

»Pri plačah je vedno težko govoriti o nekih povprečjih, zaenkrat podatki kažejo, da bo plača zaposlenih v Hočah popolnoma primerljiva s plačo v sosednjem Gradcu, kjer že leta deluje tovarna Magna Steyr, kar je seveda spodbudno,« dodajajo za Mariborinfo.

Za širitev Magne bo težko najti primerne slovenske delavce

V prvi fazi projekta bo zaposlitev dobilo nekaj več kot 400 delavcev, ob uresničitvi druge faze pa še dodatnih 1500. To pomeni, da bo Magna v primeru izvedbe prvih dveh faz zaposlovala blizu 2000 ljudi. Magna ima skupno predvidene štiri faze. Tretja faza bi prinesla še širitev avtomobilskega obrata, četrta pa dodatno lakirnico. Vsaka izmed faz ima torej že vnaprej opredeljeno število delovnih mest. Skupno bi bilo lahko v Magni zaposlenih kar 6000 ljudi.

»Vsi vemo, da bo takšno število kvalificiranih delavcev v Sloveniji težko najti, vsaj v kratkem času bo to izjemno težko,« ocenjujejo v Štajerski gospodarski zbornici.

»Delavcev v Podravju na trgu delovne sile namreč ni prav veliko, mnogi si najdejo delo kot dnevni migranti preko meje, na kar opozarjamo v zbornici že nekaj časa. Nekaj časa je bila to seveda dobra rešitev za regijo, ki bi sicer imela še več preživetvenih problemov, seveda pa je dolgoročno težko računati na to, da bo to rešitev za regijo,« menijo.

FOTO: Jan Rozman

Magna dviguje samozavest regiji

»V vsakem primeru je vstop Magne Steyr v naš prostor stimulativen, prinaša nova delovna mesta in dviguje samozavest v regiji, ki je tudi sicer zelo izvozno usmerjena. Magni je bila lokacija zanimiva tudi zaradi logističnega, žal v sedanji situaciji zelo neizkoriščenega potenciala železnice, letališča in avtocestne povezave,« dodajajo v Štajerski gospodarski zbornici.

So rešitev hrvaški delavci?

S 1. julijem se je prost trg delovne sile odprl tudi za hrvaške delavce. Prost pretok delovne sile je ena od prednosti Evropske unije in tako bi ga mogli jemati vsi, menijo v Štajerski gospodarski zbornici. To prednost s pridom izkoriščajo tudi štajerska podjetja in številni Štajerci, ki dnevno hodijo na delo v Avstrijo.

K nam pa tako prihajajo tudi delavci iz Hrvaške in prav ti bi ob madžarskih lahko ob morebitnih 6000 delovnih mestih v Magni zapolnili manjkajoča delovna mesta.

»To je prednost in stvarnost odprtega trga blaga, storitev in delovne sile v EU. Pomembno je, da so delovna mesta in da gospodarstvo v regiji deluje in se razvija,« pravijo v Štajerski gospodarski zbornici.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice