Svet stranke je izglasoval, da bo do kongresa stranko DeSUS vodil Tomaž Gantar.

Potem ko je Aleksandra Pivec danes odstopila z mesta predsednice DeSUS, je svet stranke za začasnega zastopnika DeSUS do kongresa izbral Tomaža Gantarja. Ta je odstopil z mesta predsednika sveta stranke, je potrdil strankin govorec Janez Ujčič.

Spomnimo

Aleksandra Pivec je na seji izvršnega odbora DeSUS odstopila z mesta predsednice stranke, katero bo do kongresa nasledil Gantar. Pivčeva sicer napoveduje, da bo na kongresu vnovič kandidirala za predsednico.

Danes je še predlagala sklepe, ki jih je izvršni odbor stranke soglasno podprl, Pivčeva pa upa, da jih bo svet stranke spoštoval. Ob tem je poudarila, da ponudbe svojega odstopa ni pogojevala z ničemer.

Izvršni odbor stranke je tako sprejel sklep, v katerem predlaga svetu, da takoj skliče predčasni volilni kongres. 

Pivčeva je sicer že napovedala, da bo kandidirala na izrednem volilnem kongresu. Po njenih informacijah po pogovorih s kar nekaj občinskimi odbori je situacija precej drugačna, kot se kaže na organih stranke. Kot je še dejala, ne razmišlja o tem, da bi ob porazu na kongresu prestopila v drugo stranko.

V DeSUS je završalo zaradi očitkov glede plačil ob gostovanjih po Sloveniji, na katerih je Pivčeva prepletala službene zadeve z zasebnimi. Do tega so bili zelo kritični v poslanski skupini, ki je Pivčevo tudi pozvala k odstopu in predlagala glasovanje o nezaupnici predsednici.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice