V pohorske hotele se vrača življenje. V petek bo svoje goste začel sprejemati hotel Bolfenk, ki bo postal pravi center smučarske zabave, kmalu se odpira tudi Videc. Z zasedenostjo in rezervacijami več kot zadovoljni.

S koncem avgusta je vodenje pohorskih hotelov Videc, Bolfenk, Arena in Pohorske terase vsaj za leto dni prevzelo podjetje Playgreen mariborskega podjetnika Mirana Ferka. Z bližajočim se uradnim odprtjem smučarske sezone se ta petek, 7. decembra, odpira hotel Bolfenk, ki ima že dobro zapolnjene kapacitete. V drugi polovici decembra, ko bo naval še večji, se odpira še hotel Videc.

»Cilj je, da so hoteli odprti konstantno. Porabili smo kar nekaj časa, da smo uredili hotele, ki so bili zanemarjeni. Kapacitete se polnijo, vidi se tudi trud podjetja Marprom, s katerim odlično sodelujemo. Kapacitete se v glavnem dobro polnijo ni bojazni, v kolikor bo le sneg in primerne temperature, bodo hoteli konkretno zapolnjeni,« je pred odprtjem Bolfenka z rezervacijami in zasedenostjo zadovoljna vodja hotelov Sanja Simonič.

Konec leta hoteli povsem polni, pripravljajo dve silvestrovanji

V podjetju, ki je prevzelo vodenje pohorskih hotelov, je skupno zaposlenih 45 ljudi. Glede na številne kadrovske težave v gostinstvu in turizmu so po besedah Simoničeve zadovoljni, da so pridobili kvalitetni kader za opravljanje svoje dejavnosti. Rezervacij v hotelih je vse več, tako bodo ob božičnih praznikih in novem letu pohorski hoteli bržkone povsem zasedeni.

»Okoli božiča in novega leta bodo kapacitete zagotovo polne,« je prepričana vodja hotelov. »V hotelu Bolfenk in Arena organiziramo tudi silvestrovanji z živo glasbo za hotelske goste,« razkriva in dodaja, da so zaradi dobrega sodelovanja s šolami v naravi kapacitete od januarja do konca marca delno že zapolnjene.

Največ gostov iz Madžarske in Avstrije, v povprečju ostajajo 4 dni

Vodja pohorskih hotelov Simoničeva poudarja dobro sodelovanje z Marpromom pri povezavi smučarskih vozovnic in ugodnosti za prevoz z gondolo s paketi za hotelske goste. Teh je največ iz sosednjih držav, v povprečju pa doba bivanja v zimskih mesecih znaša tri noči in štiri dni.

»Obiskujejo nas predvsem gostje iz sosednjih držav. Najbolj Madžarska in Avstrija, nato pa Hrvaška, Črna Gora, Srbija ter ostalo. Seveda prihajajo tudi Slovenci, pravzaprav iz cele Slovenije imamo stalne goste, ki se radi vračajo k nam,« poudarja.

Otvoritveni vikend - ugodnosti za vse

Ob odprtju Bolfenka pripravljajo posebno ugodnost za vse goste, predvsem pa želijo privabiti domačine. »Vse Mariborčane in Mariborčanke bi povabila na otvoritveni vikend v soboto, 8.,  in nedeljo, 9. decembra. Ponujamo posebno ugodnost, prevoz z gondolo, kosilo, kopanje in savnanje v dveh nadstropjih po ceni 18 evrov za odraslo osebo,« vabi Simoničeva v pohorske hotele. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Bravo.cimvec gostov zelim

Starejše novice