Inšpektorat za delo bo pod drobnogled vzeli spoštovanje novih pravil glede minimalne plače.

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so delodajalce pozvali k doslednemu spoštovanju in izvajanju Zakona o minimalni plači. 

Spomnimo, z novim letom se je minimalna plača zvišala na 940,58 evra bruto, hkrati pa so iz minimalne plače izločeni vsi dodatki, določeni z zakoni in drugimi predpisi ter s kolektivnimi pogodbami. Prav tako sta iz minimalne plače izločena del plače za delovno uspešnost in plačilo za poslovno uspešnost, dogovorjeno s kolektivno pogodbo ali pogodbo o zaposlitvi.

Po izplačilu plač za januar prihodnji mesec bo Inšpektorat Republike Slovenije za delo v celoletni poostren nadzor nad izvajanjem določb Zakona o delovnih razmerjih, ki določajo regres, plačilni dan ter kraj in način izplačila plače, vključil tudi spoštovanje določb Zakona o minimalni plači. 

Kot so zapisali v ministrstvu, bodo inšpektorji pri tem še posebej pozorni na elemente minimalne plače oziroma na to, ali so dodatki dejansko izvzeti iz minimalne plače, kot to določa zakon. 

Ob tem bodo preverjali tudi določbe, ki vplivajo na pravilnost določanja in izplačila minimalne plače, natančneje način obračunavanja plače in vsebino izpisa pisnega obračuna plače ter postopek morebitnih sprememb pogodb o zaposlitvi ali drugih aktov delodajalca.

Delodajalce bodo opozorili na njihove pravice in obveznosti

Sicer pa so na ministrstvu pripravili tudi celovito informacijo o pravicah in obveznostih pri določanju in izplačilu plačila za delo, ki jo bodo v prihodnjem tednu preko sistema eDavki posredovali vsem delodajalcem, ki zaposlujejo delavce. Vsebina pa bo objavljena tudi na spletnih straneh ministrstva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice