Slika je simbolična.
Minister Počivalšek je zaradi tritisočih okužb, ki smo jih potrdili danes, naročil strožji nadzor lokalov in izvajanje pogoja PCT. Pri tem je poudaril, da če lokali pravil ne bodo upoštevali, jih bodo zaprli.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v odzivu na več kot 3000 potrjenih okužb z novim koronavirusom na Twitterju opozoril, da ne smemo več ignorirati naraščajočih številk.

»Če ne prenehamo z izgovori pri PCT, bomo morali v 'lockdown',« je zapisal. Danes je sklical inšpekcijske službe in naročil strožji nadzor lokalov, je dodal.

»Če bo treba, bomo lokale, ki nadzora ne izvajajo, v skladu z zakonodajo tudi zaprli,« je napovedal Počivalšek.

V torek so opravili 8308 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 3166 okužb, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Pozitivnih je bilo tako 38,1 odstotka opravljenih PCR testov.

Več kot 3000 okužb so v Sloveniji do zdaj potrdili le še 5. januarja, ko so jih zabeležili 3428.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

E 'moj' počivalšek ničemur nisi kos. Še malo zdrži pa greš z svojo druščino v dolgi politični lockdown. To je kazen za izdajo volilcev. V Sloveniji pa se bo drastično izboljšalo stanje na vseh področjih.

Neviden (nepreverjen)

Le glej, da narod ne bo tebe v klet zaprl, ha, ha ne se hecat, a misliš, da se bomo dali še enkrat zapret, ha, ha, ha, imate premalo kadra nas pa je kot listja.

Surfeiter (nepreverjen)

Če te bedak ve kaj pomeni lockdawn ...

Starejše novice