Foto: Bobo
Po petkovem srečanju ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška s predstavniki politike in gospodarstva v gostilni se je Počivalšek le opravičil in prevzel odgovornost.

Obisk gospodarskega ministra Zdravka Počivalška in njegove ekipe v Ormožu, kjer se je minister srečal z ustanoviteljico Tovarne sladkorja v Ormožu Terezijo Štefančič in županom Danijelom Vrbnjakom, ki je Počivalšku predstavil projekt Tehnološkega parka Ormož in izgradnjo distribucijskega centra, še vedno dviguje veliko prahu.

Sedaj se je na družbenem omrežju Twitter in Facebook gospodarski minister le opravičil

»Zaradi obiska Taverne se opravičujem celotni slovenski javnosti, še posebej pa gostincem. Čeprav je bil sestanek zakonit, utemeljen in zelo koristen, je bilo to v teh težkih časih tudi nepremišljena poteza. Zadnje, kar bi si želel, je dodati soli na rano tistim, ki jih je ta epidemija zelo prizadela. Na to nisem pomislil, ko sem sprejel povabilo na sestanek in to je izključno moja odgovornost,« svoj zapis začenja Počivalšek.

Pri tem dodaja, da razume ogorčenje tistih, ki so že mesece zaprti in njegovo potezo dojemajo kot nesprejemljiv privilegij.

»To nikakor ni moj namen in zato sprejemam kritike na moj račun. Še posebej, ker sem s tem razburil gostinski in turistični sektor, za katerega se zelo zavzemam kot gospodarski minister,« poudarja Počivalšek.

»Posebej se opravičujem gostiteljem, ki so naredili vse prav in so sedaj vpleteni v to afero. Z ničemer si ne zaslužijo pritiskov in negativne kampanje, ki jo trpijo te dni. Odgovornost je izključno moja in upam, da bom z mojim delom s časom povrnil zaupanje in podporo tistih gostincev, ki so te dni jezni name,« zaključuje svoj zapis.

Spomnimo ...

Kot je poročal POP TV, se je minister v nadaljevanju v gostišču Taverna v Ivanjkovcih srečal še s funkcionarji, podjetniki, člani stranke SMC, svoje sodelovanje je televiziji potrdila tudi poslanka Mojca Žnidarič.

To pa je sprožilo številne odzive neodobravanja v slovenski javnosti, saj da bi naj bilo tovrstno sestankovanje v nasprotju z vladnimi odloki.

Po navedbah POP TV so v gostišču v službo poklicali tudi kuharja, kar da priča o tem, da so sogovorniki v gostišču tudi obedovali.

Vodja gostišča je sicer za televizijo zatrdil, da kuhinjo ravno prenavljajo, njegovi zaposleni pa so na čakanju, a POP TV izpostavlja, da gostišče ponuja hrano za osebni prevzem.

Na drugi strani je poslanka Mojca Žnidarič zagotovila, da na srečanju ni bilo nobene hrane ali glasbe, za udeležence srečanja pa so bili »po koncu sestanka v ločenem prostoru na razpolago prleški sendviči, ki si jih je lahko vsak vzel za s seboj«.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stary1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To je karakter
moški ki prevzame odgovornost je pravi ded
ne pa oni puškometalec v koruzo
ki je spizdil kot kurba s plesa
Navijam za gospoda ministra Počivalška

kr tak (nepreverjen)

bi se moral takoj opravičit, ne pa si izmišljevat neke zgodbice, da je pil vodo

In reply to by stary1 (nepreverjen)

prerok (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa kaj se ima za opravičevat, moral bi poskusiti Prleške dobrote in jih zaliti z vinčkom in s tem promovirati turizem v tej pokrajini.

Zikollino (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

opravičil se je itak samo golazni in to zaradi lepšega
mi pošteni ne potrebujemo opravičila
Mi podpiramo njegovo dejanje
še liter -ček bi ga moral rukniti tak ded to sigurno prenese
liter vina na dan
odžene korono vstran

In reply to by prerok (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

vsi ki ste mi dali
in mi še boste dali minus
ste sigurno
registrirani PEDRI

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Žalost (nepreverjen)

To pomeni, da boš imel veliko 'somišljenikov'.

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Pitagora (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zdaj nas bodo mediji s tem dva meseca neprestano terorizirali, tako kot je bilo s Pivčevo. Vse to je namenjeno, da se pozornost preusmeri iz ostalih lopovščin v zvezi s testiranji, cepivi, itd, kjer izginjajo milijoni.

ieghei (nepreverjen)

Prevzel je odgovornost? Kako? S tem, da rečeš, prevzemam odgovornost, nisi naredil še čisto nič, odgovornost prevzameš z dejanji, ne praznimi besedami. Navaden politični bullshit, sicer pa kaj drugega od njega ni bilo niti za pričakovat.

SDS podprvak (nepreverjen)

Boli ga k. za vas klosarje, danes ste mu spet kosilo placali in mu je prav teknilo. Najbolj okusna hrana je tista, ki je zastonj. Sicer pa v drzavno menzo tudi rad gre, saj je tam hrana cenejsa kot v trgovini.

Ami Miniti (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Saj ni važno kaj dela, glavno je, da je naš.

Default (nepreverjen)

Tvoje opravicilo ne pomeni nic prase koruptno

čarni vrag (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat ko ti prejšnji večer po risanki
da v gobček banano striček iz Ptuja,
potem pa gre obdelat še tvojo mama in očima

In reply to by Default (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice