Foto: Bobo
Svet stranke SMC je minil brez večjih pretresov, saj so se po besedah predsednika Zdravka Počivalška poenotili o ključnih zadevah.

Kot je dejal prvi mož stranke Zdravko Počivalšek, so na svetu stranke sprejeli dva sklepa. Prvi je, da nadaljujejo s konstruktivnim delom v vladi s ciljem realizirati koalicijsko pogodbo. Z drugim pa so ga zadolžili k prenovi stranke, s katero bodo šli na naslednje volitve.

Pred sejo sveta je bilo slišati nekaj kritik na račun predsednika, najbolj kritična naj bi bila vodja poslanske skupine Janja Sluga in podpredsednik Igor Zorčič.

Okrepitev članstva po državi in realizacija programa

Počivalšek je po seji sveta dejal, da so opravili dolgo, odkrito in temeljito razpravo. »Iskali smo rešitve in dokazali, da se znamo poenotiti o ključnih zadevah,« je navedel. Glede prenove stranke je navedel, da bodo poskušali okrepiti članstvo v vseh 52 odborih, da bodo nadaljevali razpravo o tem, na kakšen način se lotiti realizacije programa stranke, pa tudi o tem, kako bodo »začeli nagovarjati liberalno volilno telo, na način, da bo dal rezultate«.

»Mi smo se pogovarjali in poenotili, verjamem, da bo SMC kos izzivom v vladi in na volitvah, ki bodo temu sledile,« je navedel Počivalšek in dodal, da bo naredil vse, da ostanejo enotni.

Tudi državni sekretar Mitja Slavinec je stal za Počivalškom v času izjave (foto: Bobo).

Zorčič in Sluga po seji brez izjav

Ob njem so v času izjave stali nekateri vidni člani stranke, ni pa bilo ravno podpredsednika stranke Igorja Zorčiča in vodje poslancev Janje Sluga. Oba sta namreč pred tem prizorišče zapustila.

Počivalšek dogajanja podrobneje ni želel komentirati, večkrat pa je zatrdil, da bodo stremeli k realizaciji koalicijske pogodbe. Glede kritik o ukrepanju stranke v primeru neimenovanja tožilcev in financiranja STA pa je med drugim dejal, da je SMC bila že doslej aktivna, da smo »pripeljali zgodbo do sem« in da bodo »naredili vse, da bodo te probleme rešili na način, da bo zadeva sprejemljiva vsem«, poroča STA.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rex (nepreverjen)

Govedoreja je donosen posel ,če si pravi govedorejec .

Starejše novice