Med podjetjem MarkoMark Nival, Športnimi objekti Maribor in Mestno občino Maribor se je danes odvil slavnostni podpis pogodbe o finalizaciji prostorov pod tribunama sever in jug.

Ureditev pod tribunama sever in jug bi po načrtih morala zajemati gostinsko – trgovsko dejavnost na jugu in prostore za nogometne šole Nogometnega kluba Maribor, novinarsko središče ter prostore za upravljanje stadiona na severu. A kot se je izkazalo, je bilo naknadno iz investicije izvzetih kar 800.000 evrov, kar med drugim pomeni, da pod južno tribuno ne bo gostinskega objekta.

»Veseli me, da smo danes tukaj, kajti naš šampionski hram potrebuje moderno obliko. Danes svečano podpisujemo dela severnega in južnega podtribunja, jaz pa tudi upam, da v mesecu novembru dobimo gradbeno dovoljenje in je to potem zelena luč za začetek del na zahodni tribuni. To je v tem trenutku največja investicija na področju športa,« je ob podpisu pogodbe povedal župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec

Kot najugodnejši ponudnik je bil po zadnjem krogu pogajanj izbran vodilni partner MarkoMark Nival in partner v skupni ponudbi Nival Invest, s ponudbeno vrednostjo naročila za sklop 1 - GOI dela in oprema v višini 1.886.977,36 evrov brez DDV in sklop 2 - strojne instalacije v višini 769.262,28 evrov brez DDV.

»Prepričan sem, da se bodo moji zaposleni in tudi drugi zaposleni vložili ves trud in bodo dela opravljena v dogovorjenih rokih. Predvidevamo, da bodo dela potribunja severa in juga prostori uporabni že spomladi leta 2019. Trudili se bomo, da bodo v času izvedbe gradbenih del na stadionu dogodki minimalno moteni,« je povedal Marko Peter, direktor podjetja MarkoMark Nival.

Ban razkril žalostno novico: Lokala pod južno tribuno ne bo

»Res je bil čas, da po desetih letih na nek način konec borbe za dokončanje tega objekta. Zgleda, da se bodo danes začele stvari odvijati. Jasno, mi smo največji koristniki, uporabniki tega objekta in ga tudi vsak mesec korektno plačujemo. Gre pa tudi za to, da Maribor pridobi eno zadevo, ki je zaključena, da ni spet en objekt, ki je na pol narejen, deset let sameva in potem dejansko ni namenjen tistemu, kar je,« je dejal Bojan Ban, poslovni direktor NK Maribor.

Obenem je izrazil obžalovanje, da vse vendarle ne gre po načrtih.

»Žal mi je samo to, da je bilo iz tega projekta trenutno izločenih za približno 800.000 evrov investicij v južni del podtribunja, kjer je bila namenjena ena večnamenska restavracija za vse športnike in kuhinja. Po nekaterih zagotovilih naj bi bila z novelacijo investicijskega programa to potem v kratkem rešeno. Zdaj je kar je, začelo se bo,« je dejal Bojan Ban, poslovni direktor NK Maribor. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Šmajser (nepreverjen)

Dokler boste pivo prodajali za 2,9 evra, ga niti (lokal) ne rabimo.

Starejše novice