Kolegi iz TV IDEA so se s kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec pogovarjali o dogajanju v kmetijstvu v času koronavirusa in drugih aktualnih temah.

Kot pravi Pivčeva, ves čas epidemije budno spremljajo dogajanje v kmetijskem sektorju, da bi zagotavljali čim bolj nemoteno preskrbo prebivalcev s hrano, prav tako pa so pozorni, kakšne motnje nastajajo znotraj posameznih panog in kako ukrepi vplivajo na kmetijstvo.

»Ves čas iščemo ukrepe, s katerimi vplivamo na to, da bodo posledice te krize čim manjše.«

Pivčeva je prepričana, da se je v tem času pokazalo, kako pomemben resor je kmetijstvo in »kako zelo smo odvisni od tega, da Sloveniji zagotavljamo čim večji delež lastne preskrbe s prehrano

V okviru proti korona zakonov so pripravili številne ukrepe, s katerimi blažijo te posledice in motnje, ki so nastale v sistemu.

Pivčeva se je poleg kmetijstva v pogovoru dotaknila tudi upokojencev, ki so v četrtek dobili izplačan enkratni solidarnostni dodatek. Upokojenci so bili po njenem mnenju v tem času ena najbolj ogroženih, zato so jim priskočili na pomoč.

Zato so se odločili, da za upokojence z najnižjimi prejemki – pod 700 evrov, omogočijo enkratni dodatek, ki ga je prejelo nekaj več kot 300 tisoč upokojencev, kar je približno polovica vseh upokojencev v Sloveniji.

Več pa v videoposnetku osrednje pomurske televizije TV IDEA.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Pivčeva je pozabila kdo je njena baza !
Ali se motim ? Morda je SLS ali SDS?

Navijac (nepreverjen)

Potem pa naj kaj naredi?!

Starejše novice