Slika je simbolična.
Med Dnevi cepljenja so opravili več kot 76.500 cepljenj.

V Sloveniji so med Dnevi cepljenja opravili 76.544 cepljenj proti covidu-19, je danes povedal minister za zdravje Janez Poklukar.

Ocenjuje, da so z akcijo prihranili približno 2000 hospitalizacij, 500 sprejemov v enote intenzivne terapije in 300 smrti.

Večina cepljenih s poživitvenim odmerkom

Ob tem se je zahvalil vsem državljanom za odziv in pomoč pri obvladovanju epidemije covida-19.

Med Dnevi cepljenja, ki so potekali med 19. in 23. decembrom, so po ministrovih besedah s prvim odmerkom cepili 4971 ljudi, z drugim 7459, s poživitvenim odmerkom pa 64.114 prebivalk in prebivalcev Slovenije.

Cepili več moških kot žensk

Od tega so cepili približno 20 odstotkov več moških kot žensk, približno dve tretjini vseh cepljenih pa je bilo starejših od 50 let, »kar je izredno pomembno, kajti vemo, da pri njih covid-19 praviloma poteka v težji obliki kot pri mlajših,« je na novinarski konferenci povedal Poklukar.

»Cilj akcije je bil doseči še boljšo precepljenost in na ta način obvarovati bolnišnice pred obremenitvami v naslednjih dneh in tednih, ko bo pri nas še bolj izrazita in prevladujoča različica omikron,« je spomnil Poklukar.

Zahvala zdravstvenim delavcem za požrtvovalnost in trud

Ob tem se je zahvalil zdravstvenim delavcem za njihovo požrtvovalnost in trud, pa tudi njihovim domačim.

»Samo podpora najbližjih omogoča, da danes zdravstveni delavci v vsem svojem obsegu opravljajo poslanstvo in nam Slovenkam in Slovencem zagotavljajo zdravstvo, ki ga poznamo,« je dejal minister.

Zahvalil se je tudi medijem in vsem, ki so v akciji sodelovali, lokalnim skupnostim, županom, društvom, vladnim in nevladnim organizacijam, civilni zaščiti, Rdečemu križu in verskim skupnostim.

Državljankam in državljanom je ob tej priložnosti zaželel mirne praznike, v novem letu pa zdravja in konec epidemije.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Kretenčič smrd'ti z in lažnjivih zlobiranih lapah.

Neviden (nepreverjen)

Zastrupli pa enako število 'buda....le.Cepivo je strup,ki pomaga samo farmaciji'ste slepi ali vam naj narišem.Boste še morali kaj več prebrat kot smrdljibi rtv in pop.

Leka (nepreverjen)

Lažnjivi Kljukec in njegove pravljice .

ip (nepreverjen)

Čista laž. Enega dokaza ni za take trditve. Vse na podlagi statistike, ki že sama po sebi nima osnove.

Starejše novice