Foto: Bobo
Policisti so minuli teden odkrili sedem ponarejenih potrdil o izpolnjevanju PCT pogoja.

Policisti so v preteklem tednu odkrili sedem potrjenih potrdil o izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni in testirani).

Šlo je za ponaredke potrdil o cepljenju, prebolevnosti in rezultatu hitrih testov, odkrili pa so jih tako na meji kot tudi v notranjosti države, je danes povedal namestnik generalnega direktorja policije Stanislav Vrečar.

Ponaredki tudi v notranjosti države

Medtem ko so policisti v preteklosti tovrstne ponaredke odkrivali predvsem na mejnih prehodih, jih v zadnjem času tudi v notranjosti države, je na današnji novinarski konferenci o covidu-19 povedal Vrečar.

V preteklem tednu so zabeležili tri ponarejena potrdila o cepljenju proti covidu-19 na mejnih prehodih (Obrežje in Jelšane). Mejni policisti so na mejnem prehodu Rogatec in Obrežje tudi odkrili dve ponarejeni potrdili o prebolevnosti covida-19.

Zagrožena kazen do treh let zapora

V notranjosti države pa sta bila odkrita dva ponarejena izvida hitrih antigenskih testov. En primer so jim odstopili zdravstveni inšpektorji, ko so opravljali nadzor nad izpolnjevanjem pogoja PCT pri trgovcu, drugega pa pravosodni policisti, ki so takšno lažno potrdilo odkrili pri obiskovalcu prevzgojnega zavoda.

Ob tem je Vrečar poudaril, da vse osebe, ki ponarejeno listino bodisi hranijo ali uporabijo, storijo kaznivo dejanje ponarejanja listin. Policisti listino zasežejo, imetnika pa kazensko ovadijo. Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena kazen do treh let zapora.

Nato pa policija preverja vse okoliščine glede te listine, zlasti kje, kako in kdaj so storilci takšno ponarejeno potrdilo pridobili. Tako skušajo ugotoviti identiteto ponarejevalca potrdil.

Vrečar je ob tem pozval vse, ki so jim znani morebitni primeri ponarejanja potrdil o izpolnjevanju pogoja PCT, naj to naznanijo najbližji policijski enoti ali državnemu tožilstvu. Hkrati pa prebivalstvo poziva k odgovornemu ravnanju.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
VojkoZMajolko (nepreverjen)

Kaj ko bi se raje vprašali zakaj ljudje ponarejajo dokumente? Ker so ob PCT uvedli plačljive teste. Izključno s ciljem pritiska, da bi se ljudje cepili. In kaj imamo zdaj? Necepljene + netestirane + največ okuženih v EU. Bravo!

rockandroll (nepreverjen)

Imamo sliko naše kulture .

In reply to by VojkoZMajolko (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

Kako na osnovi videnja kode varnostnik na vhodu ugotovi ,da je izvid lažen ?

avokado (nepreverjen)

Žalostno, da morajo zdravi ljudje, če hočejo preživet, kazat ponarejena potrdila, ker nimajo denarja za 3 teste na teden oz.12 testov na mesec, kar znese 115€...Žalostno da 200 obolelih terorizira dva milijona dvesto tisoč zdravih državljanov, ki hočejo samo preživet v diktaturi !

Patrijot (nepreverjen)

Nihče me ne bo kaznoval za neustaven ukrep.

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Popolnoma se strinjam. Virus itak ve kaj je ustavno, kaj pa neustavno!

In reply to by Patrijot (nepreverjen)

Bombek (nepreverjen)

A vlado so tudi že odkrili policiste z politiki, ter kvazi zdravstveno stroko, ki že skoraj dve leti manipulira z lažnimi PCR testi glede okuženosti prebivalstva..!?? Ter zavaja javnost z mediji skupaj..!!!

Starejše novice