Vodstvo Mestne občine Maribor se je sestalo s poslanci in poslankami Kluba 7, ki ga sestavlja 11 poslancev iz sedme volilne enote. Tema delovnega srečanja je bila sodelovanja z mariborsko občino in skupni cilji v prid regiji.

Med drugim so se poslanci z mariborsko lokalno oblastjo pogovarjali o Zakonu o Pohorju, ukinitvi vinjete na hitri cesti skozi Maribor, IZUM-u in tudi problematiki Dravskih elektrarn Maribor.

Mariborski župan Saša Arsenovič je razkril, da so se s poslanci iz 7. volilne enote dogovorili za mesečna srečanja in sodelovanje tekom celotnega mandata. »To si štejem v čast. To je razvojna poteza,« je poudaril Arsenovič.

Klub 7 sestavlja 11 poslancev sedme volilne enote. Predsednica kluba Lidija Divjak Mirnik je poudarila, da je klub sestavljen iz vseh političnih opcij. Da res gledajo v skupno dobro, ne glede na to, ali so v koaliciji ali opoziciji, po njenih besedah kaže tudi to, da je ona predsednica, Dejan Kaloh iz stranke SDS pa podpredsednik.

Za Zakon o Pohorju

Arsenovič je potrdil, da je bila ena glavnih tem sestanka Zakon o Pohorju, v katerega želijo vključiti vse občine, ki so povezane s Pohorjem, v zakon pa vključiti tudi reko Dravo.

»Vključili bomo še več deležnikov in razmislili kako izkoristiti vse prednosti Pohorja za vse občine. Tako Drava kot Pohorje imata velik potencial, nimamo pa še rešitve. Potrebujemo sistemski zakon, ki bo na ravni države to urejal,« je poudaril.

»Vse deležnike bomo pozvali, da bi čim prej prišli do sistemske rešitve. Vse župane, kot tudi univerzo, razvojne agencije, gospodarsko zbornico,« je dodala Divjak Mirnikova, ki je izpostavila, da bi moralo Pohorje živeti 365 dni na leto.

Ukinitev vinjet na hitri cesti končno resničnost?

Govorili so tudi o ukinitvi vinjet na hitri cesti skozi Maribor, ki mu Dars ni naklonjen. Za to temo je zadolžen Branislav Rajić, ki trdi, da je poleg razbremenitve prometa v središču mesta dober argument tudi onesnaževanje okolja.

Dars je sicer ukinitev vinjet na hitri cesti skozi Maribor že dvakrat zavrnil, a Rajić je optimističen. »Imamo dodaten argument. Tovorna vozila bodo še naprej nemoteno plačevala cestnino, vsi vozniki osebnih vozil pa bodo za to področje opravičeni vinjet.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl (nepreverjen)

Zelo dobro! Drzim pesti!

Starejše novice