Foto: Bobo
Pomurski poslanec Jožef Horvat iz vrst NSi se je odzval na vpoglede policije v njegove osebne podatke.

Horvat je na današnji izjavi za javnost dejal, da so poslanci koalicije na včerajšnji seji doživljali velike napade s strani predvsem levega krila opozicije, da z zakonom, ki so ga obravnavali postajamo policijska država.

Nepooblaščeno pregledovali osebne podatke

Horvat pravi, da je 20. maja letos državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, Žan Mahnič, vodje in sekretarje poslanskih skupin obvestil, da so na policiji nepooblaščeno pregledovali osebne podatke poslancev in ministrov. To naj bi se dogajalo v času ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja oziroma v času vlade Marjana Šarca.

Horvat ne najde povezav

Pred dnevi je Horvat s strani ministrstva za notranje zadeve dobil odgovor. V spremnem dopisu je napisano, da če meni, da je v njegovem primeru prišlo do zlorabe njegovih osebnih podatkov, lahko to prijavi uradu informacijskega pooblaščenca, ki bo sprožil ustrezen postopek. 

Pravi, da iz izpisa vpogledov v njegove osebne podatke enostavno ne najde neke vzročne povezave, kje bi se določenega dne, ko je bil ta vpogled opravljen, nahajal. 

“Nikakor ne najdem povezave, kako bi nekdo 35 minut pred polnočnico vpogledoval v moje osebne podatke. Zakaj? Morda bo na to odgovoril gospod Marjan Šarec.”

Šarec vzpostavljal policijsko državo

Horvat dodaja, da očitki, ki jih dobivajo, da so oni tista koalicija, ki vzpostavlja policijsko državo, ne držijo. 

“Nasprotno, policijsko državo je vzpostavljal po tem sodeč Marjan Šarec in njegovi pomagači. 

Pravi, da ni edini, ki ima tovrstne izpise, in da bo v prihodnjih tednih tega še več. 

Najverjetneje se bodo v poslanski skupini organizirali, da bodo v skladu z zakonom od informacijske pooblaščenke zahtevali, da jim pojasni, zakaj konkretno je njemu policija vpogledovala v osebne podatke, kar dvaindvajsetkrat, zakaj za 13 vpogledov ne ve, kdo jih je izvajal, “zanimalo pa me bo, zakaj je vpogledovala tudi informacijska pooblaščenka.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Vsak poslanec je potencionalni kandidat za Dob .

Starejše novice