Stranka DeSUS podaja izjavo o aktualnih političnih temah v stranki.

Kot je v izjavi povedal Franc Jurša, vodja poslanske skupine, slednja predlaga Aleksandri Pivec, da naj nemudoma odstopi z mesta predsednice DeSUS. Kot je še dodal Jurša, če Pivčeva ne bo želela odstopiti, bo predlagal stranki, da ji izreče nezaupnico.

Stranka DeSUS pod vodstvom Pivčeve, stranka afer

Na današnjem sestanku sicer od predsednice niso izvedeli nič drugega, českar ne bi vedeli že iz medijev, predsednica po navedbah poslancev ni dala konkretnih odgovorov. Govora ni bilo o njenem položaju podpredsednice vlade in ministrice, ampak zgolj kot predsednice stranke.

Jurša je v izjavi še dejal, da je stranka DeSUS pod vodstvom Pivčeve postala stranka afer, »kar se do zdaj, v vseh letin, v njeni 30-letni zgodovini ni zgodilo.« Tega poslanci in poslanke stranke DeSUS ne morejo sprejeti. 

V poslanski skupini so prepričani, da je Pivčeva kot visoka državna funkcionarka dolžna plačevati svoje račune. Jurša dodaja, da Pivčeva v šestih mesecih od prevzema vodenja stranke ni dajal pomena poslanski skupini, zato so ji predlagali, da nemudoma in nepreklicno odstopi kot predsednica stranke DeSUS.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Pravljica se nadaljuje

Jankec (nepreverjen)

Jurša se je podelal namesto,da bi podprl Pivčevo.Izpadel je velika reva,ki si ne upa javno spregovoriti o tem,da jo "udba",s svojimi špiclji, povsod spremlja in da je edini cilj zrušiti aktualno vlado.Če se to zgodi,upokojenci,adijo decembrska uskladitev pokojnin za 2%.Začnite računati koliko vam bo odvzela "globoka država".

Starejše novice