Zaradi številnih virusnih obolenj poštarjev in njihove stavke, v nekaterih krajih poštarji hodijo le vsak drugi dan.

Na nas so se pred dnevi obrnili zaskrbljeni bralci, ki so nam sporočili, da jih poštar več ne obišče vsak dan. V nekaterih krajih naj bi pošto raznašali le še vsak drugi delovni dan. Za pojasnila smo se neposredno obrnili na Pošto Slovenije.

Bolni poštarji, pošta zamuja

Pošta te dni zamuja skoraj po vsej Sloveniji, tudi v severovzhodnem delu države, ker je zelo veliko poštarjev bolnih. Kot kaže pa bo pošta v prihodnjih dneh zamujala še bolj. Na Pošti Slovenije so nam potrdili, da so zaradi izjemnega povečanja števila bolniških odsotnosti zaradi virusnih obolenj konec tedna sprejeli začasni ukrep glede dostave pošiljk.

Ukrep le za določene pošiljke

Ukrep se nanaša na dostavo pisemskih pošiljk in nenaslovljeno direktno pošto, vse pošiljke pa dostavijo v zakonsko določenih rokih. Vse ostale pošiljke, kot so paketne pošiljke, logistično blago, jutranja dostava časopisov, naslovljene časopise in pošiljke Hitre pošte, še naprej dostavljajo vsak dan.

Bela stavka poštarjev

Na Pošti ukrepe sproti prilagajajo spremenjenim okoliščinam, kar pomeni, da bi lahko že konec tega tedna dostavljali na ustaljen način. Kljub temu, da gre za začasni ukrep pa vse kaže, da se bodo težave z dostavo pošte nadaljevale. Poštarji v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kopru so se namreč odločili za belo stavko (organizirana prekinitev dela delavcev za uresničevanje ekonomskih in socialnih pravic in interesov iz dela). Pravijo namreč, da tempa kot ga nalaga vodstvo ne zmorejo več, zato bodo pošto raznašali le osem ur.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice