Pošta Slovenije je odprla prostore logistične pošte na Bakovski ulici.

Začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot in direktor poslovne enote Pošte Slovenije v Mariboru Janez Pernek sta danes dopoldne slovesno odprla prostore nove logistične pošte 9601 Murska Sobota.

Logistična pošta 9601 Murska Sobota je ena od 40 regijskih logističnih pošt v državi. Te skupaj z obema poštnima logističnima centroma v Ljubljani in Mariboru predstavljajo ogrodje sistema za izvajanje logističnih storitev v Pošti Slovenije. 

Logistična pošta v Murski Soboti bo izvajala logistične storitve za celotno Pomurje ter tudi pisemske in paketne storitve za Mursko Soboto in Tišino, višina investicije pa znaša okoli dva milijona evra. 

Napovedali povečevanje števila zaposlenih

Kot podarjajo v Pošti Slovenije, so z investicijo zagotovili sodobne prostore za izvajanje poštno-logističnih storitev, v katere bo preseljena celotna dostava iz centra Murske Sobote.

Skupna površina logistične pošte znaša 1512 kvadratnih metrov, od tega je za zaposlene, ki bodo imeli boljše pogoje dela, namenjenih 392 kvadratnih metrov urejenih površin.

Na logistični pošti je 56 zaposlenih, pri čemer se bo z nadaljnjo rastjo predvsem paketnih in logističnih storitev število zaposlenih z leti povečevalo, so napovedali.

Pošta Slovenije je danes namenu predala še logistično pošto na Ptuju (Mariborska cesta 17), za katero je namenila en milijon evrov.

Objekt so namenu slovesno predali: vodja logistične pošte Murska Sobota Martina Slekovec, direktor Poslovne enote Maribor Janez Pernek, začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot in župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek.

Vsako leto več kot 35 milijonov za digitalizacijo

Skupina Pošta Slovenije v skladu s strateškimi smernicami poleg nadgradnje obstoječih in razvoja novih storitev, sredstva namenja širitvam in obnovi prostorskih in transportnih kapacitet (v veliki meri tudi za e-vozila in polnilno infrastrukturo), nadaljnji modernizaciji logistične opreme, informatizaciji, avtomatizaciji in digitalizaciji poslovanja prenovi storitvenega portfelja, izboljševanju uporabniških izkušenj ter širitvi na tuje trge. 

Kot poudarja začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot, bo Skupina Pošta Slovenije v obdobju do 2025 za omenjene izboljšave poslovanja oziroma transformacijo poslovanja, ki jo je epidemija covida-19 le še pospešila, vsako leto namenila več kot 35 milijonov evrov investicij.

»V naslednjih letih bodo tako ključne investicije oziroma projekti za digitalno preobrazbo – za dokončanje prenove poslovno-informacijskega sistema in uvedbo informacijske podpore logističnim procesom na ravni Skupine Pošta Slovenije, nadaljnje nadgradnje IT sistema in naprav na poštah ter za pismonoše, naprav za usmerjanje, sledenje in manipulacijo pošiljk. Prav tako bomo vlagali v prostorske in transportne kapacitete, tudi v tujini, in prenovo sistemov za podporo uporabnikom z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.«

Tudi v prihodnje bo Pošta Slovenije aktivnosti na področju novih tehnologij usmerjala v sodobno logistično opremo za usmerjanje pošiljk, vključno z roboti za premikanje pošiljk, senzorji in tehnologijo za sledenje pošiljkam, moderno skladiščno opremo, mrežo paketomatov in paketnikov, nadaljnjo informatizacijo logističnih procesov, digitalno interakcijo s kupci ter e-mobilnost, so še poudarili v Pošti Slovenije.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Kokot in Pernek? Je to zajebancija?
Vem, ni ... čeprav bi lahko bila ... Zagorci nam dejansko vodijo državo ... Alpski Hrvati torej ...

crveni (nepreverjen)

Nisem nikjer videl našega živinozdravnika ,kar bi bilo tudi prav da se pridruži k Božji službi oba dva škofa iz škofije Murska Sobote,kot škof evangeličaske cerkve RS.

Starejše novice