Morebitna prodaja Aerodroma Maribor je tesno povezana z investicijo Magne Steyr v neposredni bližini letališča.

Mariborsko letališče v zadnjem letu beleži močan padec potnikov. Letos je bilo tako prepeljanih za okoli 50 odstotkom potnikov manj kot lani, kar gre pripisati izpadu čarterskih poletov in redni liniji do Nemčije, ki ni bila vzpostavljena. Iz Maribora so vodilni Express Airwaysa še februarja letos obljubljali polete v Düsseldorf, a posel se je sfižil, letalo Express Airwaysa iz Maribora ni poletelo niti enkrat.

Tovornega prometa je bilo za 150 odstotkov več

Mariborsko letališče tako večino dni v letu sameva in išče ženitnega partnerja, no kupca, medtem pa služi z občasnim šolanjem pilotov tujih letalskih družb. Po novem je tu stacioniran tudi reševalni helikopter nujne medicinske pomoči. A čeprav je bilo letos prepeljanih pol manj potnikov kot lani, se je povečal tovorni promet, in to za kar 150 odstotkov. Gre gotovo za enega od razvojnih potencialov letališča, sploh če bo priložnost na bližnjem 100 hektarjev velikem zemljišču izkoristil avtomobilski gigant Magna Steyr.

Odgovor na vprašanje, ali bo šel v podaljšanje steze nov kupec, ki je po naših informacijah iz kitajskih vrst in naj bi po pisanju Dela že nakazal milijon evrov are za posel vreden sedem milijonov evrov, zato ni težak.

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice