Upravno sodišče je odločilo o dveh pritožbah, ki jih je zoper kandidaturo Saše Arsenoviča na prihajajočih lokalnih volitvah vložil Bojan Požar in ju zavrnilo. Požar po pravico še na ustavno sodišče.

Kot smo poročali sta bila na mariborsko mestno volilno komisijo vložena dva ugovora zoper kandidaturo Saše Arsenoviča, v enem primeru na kandidaturo za člana mestnega sveta, v drugem pa za Arsenovičevo kandidaturo za župana. Ugovora Bojana Požarja je mestna volilna komisija zavrnila oziroma zavrgla, zato se je slednji pritožil na upravno sodišče.

Upravno sodišče zavrnilo pritožbi

»Sodišče je o dveh pritožbah, ki jih je vložil Bojan Požar, odločilo in ju zavrnilo,« so na upravnem sodišču potrdili za Mariborinfo in pojasnili, da je enem primeru mestna volilna komisija zavrnila ugovor, ki se nanaša na kandidaturo Alekandra Saše Arsenoviča za člana mestnega sveta, ker je bil ugovor vložen prepozno, v drugem primeru pa je mestna volilna komisija zavrnila ugovor, ki se nanaša na župansko kandidaturo Arsenoviča, ker Bojan Požar ni aktivno legitimiran za vložitev ugovora, saj sam ni županski kandidat in ne predstavnik kandidature.

»Sodišče se je v obeh primerih z razlogi glede odločitve mestne volilne komisije strinjalo, zato je v obeh zadevah pritožbi zavrnilo,« so še dodali.

Požar na ustavno sodišče, »da se prepreči volilno korupcijo«

Bojan Požar je v telefonskem pogovoru za Mariborinfo potrdil, da se je že včeraj zvečer pritožil na odločitev upravnega sodišča na ustavno sodišče. Ta je ozadje svojih ugovorov zoper Arsenovičevo kandidaturo predstavil na svojem družbenem omrežju Facebook, kjer je izrazil prepričanje, da bo ustavno sodišče o pritožbah odločalo že ta četrtek.

»Pri mojih pritožbah gre predvsem za to, da se prepreči volilno korupcijo, zagotovi spoštovanje volilnih pravil in pravično tekmo za vse,« poudarja Požar.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborčan1970 (nepreverjen)

"Ko o čemu, kurva o poštenju"

Starejše novice