Temperaturo merijo za to usposobljeni ljudje.

Točno določenega datuma, kdaj naj bi se merjenje temperature v delovnih organizacijah začelo, ni, vendar vladni govorec Jelko Kacin poudarja, da so delovne organizacije dolžne zagotoviti varno delovno okolje.

Čas je, da se kupi oprema

»V pogojih, ko imamo pandemijo, je že dolgo znano, na kakšen način se virus širi, to je njihov notranji akt, ki jih k temu pravzaprav sili. Čas je, da se kupi oprema, da se ne bo merila temperatura pod pazduho, ampak da se poskuša to narediti na čim bolj učinkovit način, brez neposrednega dotika, in zaradi merjenja temperature ne zastane proces vstopanja na delovno mesto, niti sam delovni proces,« je jasen Kacin.

»Mejna vrednost, ko bo delodajalec delavca poslal domov, je 37,5. Gre za dogovorjeno mejno vrednost, od tu naprej naj bi bilo bolezensko stanje,« pravi Kacin.

Kacin pravi, da te v hiši, kjer je on zaposlen, to je ministrstvo za zunanje zadeve, pri temperaturi 37,6 napotijo domov.

V službo, šolo, trgovino le zdravi

Kacin še dodaja, da marsikdo sploh ne ve, da ima temperaturo, ampak če ga nekdo na to opozori postane pozoren, in če je potrebno, poišče tudi zdravniško pomoč. Prav tako poudarja, da če se ne počutimo dobro, naj ne hodimo v službo, šolo, trgovino, naj ne hodimo naokrog. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice