Krivulja okužb v Sloveniji niha, število okužb je okrog dvajset na dan. Od 132 primerov je 73 primerov povezanih z lokalnim virom okužbe, kar pomeni, da so druženja privedla do širjenja prenosov.

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci vlade glede aktualnih podatkov o covid-19 dejal, da je zdravstveni inšpektorat včeraj opravil 753 nadzorov, od sobote pa kar 1876, pri čemer so ugotovili številne kršitve odrejene karantene. 

585 oseb je spoštovalo odločbo. V 25 primerih oseba ni bila prisotna na naslovu, v devetih primerih dostop do zasebnega zemljišča ni bil mogoč. Ugotovili so 30 primerov lažnih ali napačnih naslovov. V petnajstih primerih pa oseba ni odprla vrat.

Nadzor nad gostinci

Inšpektorji bodo v prihajajočem vikendu izvajali nadzor nad gostinskimi lokali in gostince pozivajo, da dosledno spoštujejo priporočila Nacionalnega inštitutra za javno zdravje. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Nadzor nad gostinci bi tako ze morali imet redno in tiste,ki redno krsijo predpise strogo kaznovat.Saj to mora biti vse v procedurah.Nadzor in ne diktatura.

Starejše novice