Foto: Bobo
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob enajstdnevnem zaprtju javnega življenja nagovoril državljanke in državljane.

Na dan, ko je v državi nastopil lockdown, ki bo trajal od 1. do 14. aprila, je predsednik države Borut Pahor sporočil nekaj spodbudnih besed. Predsednik uvodoma ugotavlja upravičenost ukrepov, saj je tveganje za zdravje in življenje ljudi preveliko.

Ob tem spominja na heroje, ki so se v teh kriznih časih izkazali s svojo solidarnostjo, pogumom in srčnostjo. V svojem nagovoru poudarja tudi, da smo tik pred ciljem in vrnitvijo v normalno življenje, kar omogoča cepljenje.

Nagovor predsednika republike objavljamo v nadaljevanju v celoti.

»Spoštovane državljanke, spoštovani državljani, 

mnenje stroke je jasno in enotno. V bitki s covidom brez enajstdnevnega zaprtja javnega življenja tvegamo zdravje in življenja ljudi. Drugih možnosti in kompromisov ni. 

V razmerah, ko nas premagujejo naveličanost, utrujenost in pomanjkanje zaupanja v smiselnost ukrepov, sta enotnost in prepričljivost strokovnjakov odločilnega pomena. Hvaležni smo jim. 

Občudujemo tudi pogum in srčnost najbolj izpostavljenih ljudi, ki skrbijo, da je življenje kljub krizi čimbolj normalno. V drugem valu krize sem obiskal skoraj vse štabe civilne zaščite po državi. Povsod sem naletel na heroje, ki jih navdihuje solidarnost. Po več kot letu dni dela so utrujeni, vendar absolutno prepričani, da bomo naposled uspeli. Nagovarjajo nas, naj nas ne prevzame malodušje in naj ostanemo sočutni in strpni. 

Virusa ne bomo premagali tako, da ga ne bo več, ampak tako, da bomo z njim lahko povsem normalno živeli. Strokovnjaki in znanstveniki so prepričani, da smo naposled zlasti zaradi cepljenja temu zdaj zares najbližje. 

Pri maratonskem teku nekaj kilometrov pred ciljem naletimo na t. i. zid. Zdi se nam, da ne moremo več, da je vse to nesmiselno, da je nemogoče. Potem pa naša neverjetna notranja moč premaga apatijo in gremo naprej in presrečni pridemo na cilj. 

Prosim vas, poiščimo zdaj v sebi to notranjo moč. Vsak jo ima. Pomagajmo si med seboj in pazimo drug na drugega. 

Kot vaš predsednik vam popolnoma zaupam, da boste zase in za vse nas storili vse po vaših najboljših močeh.«

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jezniObcan (nepreverjen)

Kje imas Baricevica, tvojega pajdasa ?

DrM (nepreverjen)

Psihicni bolnik pobegnil iz Lockdowna ! Kdo ga je videl ?

Slavica Borštner (nepreverjen)

Pojdi že enkrat v pokoj, siti smo tvojih par stavkov kot da bi pisal osnovnošolski spis v tretjem razredu. Zbegana duša, ki se vrti v svoji osi.

Rola (nepreverjen)

Ta zgornji komentatorji navgraužni ste in sram je lahko tistega ki vas NI vzgajal! Mogoče opisujete sebe?!

Starejše novice