FOTO: Mediaspeed
Predsednik republike Borut Pahor je obsodil napad na mariborsko okrožno sodnico Danielo Ružič ter pristojne pozval, naj primer temeljito raziščejo in javnosti sporočijo izsledke.

Na surov napad mariborske okrožne sodnice Daniele Ružič se je odzval tudi predsednik republike Borut Pahor. »Obsojam napad, skrbi me in pričakujem, da bodo pristojni raziskali in ugotovili, kdo je bil storilec in s kakšnim motivom,« je po poročanju STA dejal Pahor.

»V vsakem primeru, naj je motiv tak ali drugačen, obsojan ta fizični zelo grob napad na človeško življenje,« je poudaril predsednik republike v predsedniški palači ob robu sprejema velikega mojstra malteškega viteškega reda Giacoma Dallo Torre del Tempio di Sanguinetta.

Poslanstva opravljati brez verbalnega ali fizičnega nasilja

V kolikor se izkaže, da je motiv za napad povezan z opravljanjem sodniške funkcije, je po besedah predsednika potrebno - tako kot bi se to izkazalo v primeru opravljanja novinarske funkcije ali drugih za javnost in družbo pomembnih poslanstev - še toliko bolj primerno ukrepati zato, da to ne bi postalo sprejemljivo obnašanje, še piše STA.

Pahor je prepričan, smo varna družba in da varna družba moramo tudi ostati. »Vsi ki imamo različna poslanstva, jih moramo opravljati brez tega, da smo deležni verbalnega ali fizičnega nasilja. Vsi ljudje smo dolžni ravnati tako, da ne ogrožamo dostojanstva, kaj šele življenja drugih ljudi,« je še poudaril predsednik.

»Vsi vedo za moja načelna stališča glede potrebe po strpnosti, sožitju, po izogibanju slehernemu nasilju, verbalnemu in fizičnemu,« je še izpostavil in po pisanju STA pristojne pozval, naj primer temeljito raziščejo.

Mariborska policija še naprej intenzivno preiskuje poskus umora sodnice, ki jo je neznanec ali več neznancev pretepla pred hišo sredi noči, okoli 1. ure, v nedeljo. Kriminalisti še ne govorijo o motivu, hudo poškodovana sodnica pa ni več v smrtni nevarnosti. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Aljaž Tajhman (nepreverjen)

hahahahahhahahahahhahahahahhahahahahhahahahah

In reply to by Natalie_Mocatta

LudiRudi (nepreverjen)

Moderator bi se moral malo potruditi pri izbiri fotografije ter vremenu primerno objaviti foto na plaži z delfinčkom .

Starejše novice