Na današnji seji preiskovalne komisije za ugotavljanje domnevnih zlorab v primeru Franca Kanglerja so poslanci na seznam prič za zaslišanje uvrstili tožilce Elizabeto Györkös, Borisa Marčiča, Niko Pušnik in Draga Šketo.

Preiskovalna komisija za ugotavljanje domnevnih zlorab v primeru Franca Kanglerja je na seznam za zaslišanje uvrstila štiri tožilce - Elizabeto Györkös, Borisa Marčiča, Niko Pušnik in Draga Šketo, je predsednik komisije Žan Mahnič iz vrst SDS zapisal na družabnem omrežju Twitter.

Preiskovalno komisijo, ki bi ugotavljala domnevno politično odgovornost vpletenih v kazenski pregon nekdanjega mariborskega župana, zdaj državnega svetnika Kanglerja, in domnevne zlorabe pri njegovem pregonu, je zahteval državni svet na podlagi več kot 20 kazenskih postopkov zoper Kanglerja, ki so se vsi končali v njegovo korist, poroča STA.

Člani komisije so se minuli teden že seznanili tudi z deli magnetogramov iz sej komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb ter komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti, kot tudi gradivom, ki ga hrani DZ.

V ponedeljek pa je komisija zaslišala Kanglerja. Pred komisijo je Kangler podrobno opisal vse policijske, tožilske in sodne postopke zoper njega ter ponovil, da so se očitki izkazali za neutemeljene. Po njegovih besedah je šlo za sistematičen pregon, saj je vsake štiri mesece sledila nova kazenska ovadba, ob tem pa naj bi mariborski kriminalisti, tožilci in sodniki posegali tudi po nezakonitih sredstvih. Med drugim je izpostavil izvedbo hišne preiskave brez njegovih prič.

V komisiji sicer sodelujejo le tri opozicijske stranke, saj v koaliciji in Levici svojih članov vanjo niso predlagali.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koba (nepreverjen)

Pa kaj totega ksihta se ne bomo nikoli rešili?

Dravski gusar (nepreverjen)

Ajme kak ste tecni s tem clovekom. Kaj odprem tam je Kangler. Pa nehajte ze s tem psihopatom...

Legionar (nepreverjen)

Kangler je Udbovec ? Sedaj se je zatekel pod okrilje stranke svojega nekdanjega kolega na Udbi .

Frank Derzic (nepreverjen)

Pisete o Kanglerju, vsi vemo, da je preobrnjena baraba, ki bi sedaj rad se maseval. Sedaj je z Janso in vse skupaj je to le se ena nova scena, ki bo kot mis v cerkvi obsojena na odhod ali pa na smrt. Franca bejzi v tvoj Duplek, tu te ne maramo!

Starejše novice